Neverland

Neverland

Saga till Viktor

2010Skapad av mandyjunoquartin.se lör, februari 20, 2010 08:37:19

Dagen då Oskar ville vara prinsessa.


Allt började en helt vanlig onsdag då Oskar och mamma var på väg till dagis. Mamma hade väckt Oskar som vanligt halv sju och nu satt dom tillsammans i köket och åt frukost. Mamma frågar Oskar: Vill du ha mjukost eller tofukorv? Oskar tittar länge på mamma och säger sen: Det som prinsessor äter. Mamma väljer en tofukorv och räcker över en smörgås. Oskar ser nöjd ut och tar en stor tugga innan hen lägger ifrån sig smörgåsen och säger: Mamma idag är jag prinsessa. Mamma börjar se trött ut och säger: Du är Oskar, min älskade son, du är en pojke och pojkar kan inte vara prinsessor. Oskar: Pojkar kan visst vara prinsessor, det vet jag. Sen pratar dom inte mer om detta förens det är dags ta på kläder till dagis. Oskar vägrar ha på dom vanliga kläderna och mamma blir arg och måste gå in på toaletten en stund för lugna ner sig.

Oskar står framför sin garderob och väljer prinsesskläder. Där i ena hörnet ligger en lila tröja, den blir bra tänker Oskar. men byxor då, jag kan inte ha vanliga jeans, en prinsessa har inte vanliga jeans. Oskar letar och letar och hittar ett par av Johannas gamla kalasbyxor. Johanna är Oskars storasyster men hen bor vara varannan vecka med Oskar och mamma, nu är hen hos sin pappa. Kalasbyxorna har fina ballonger i regnbågens alla färger och Oskar känner sig mycket lik en prinsessa nu, fast det är något som saknas, jo en krona.

Nu står mamma där i hallen igen just som Oskar är på väg in i Johannas rum. Nej nu måste i skynda oss. du får väl ha dom där kläderna då, vi hinner ändå inte byta nu. Ta på strumpor, jacka, mössan och skorna. Oskar ler lite för sig själv och gör som mamma säger för hen är glad att dom inte hinner byta till vanliga dagiskläder nu.
Mamma tar cykelhjälmarna och så är dom äntligen på väg. Mamma spänner fast Oskar i cykelstolen på flakcykeln och så far dom. Det är 3 km till dagis och på den turen finns mycket att titt på- Oskar tänker på prinsesskronan som hänger i mysrummet på dagis. Hoppas ingen annan redan tagit den idag...

Väl framme på dagis slänger Oskar snabbt av sig ytterkläderna och springer in till mysrummet så fort det bara går, mamma ropar och Oskar ser sig om och vinkar hejdå. Äntligen står hen framför dörren till mysrummet, rummet är tomt och Oskar går fram till alla utklädningskläder, tar kronan och sätter den på huvudet, nu är jag prinsessa på riktigt.

Oskar går ut till dom andra barnen och Emil börjar flina: Haha titta på prinsessan Oskar, haha hen vill vara en flicka. Oskar: Ja idag är jag en prinsessa och så ler hen med hela ansiktet. Emil blir tyst och känner sig imponerad över Oskars reaktion, Oskar blev inte ledsen eller nåt, det brukar hen bli, konstigt. Miriam och Aron kommer fram till legohyllan där Oskar står och säger: Vilka fina kläder du har idag. Oskar: Jag vet, jag är prinsessa idag, vad är du? Aron: Jag är Aron. Miriam: En giraff ska bara hämta giraffdräkten...

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post41