Neverland

Neverland

Jag är inte längre konflikträdd.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, oktober 10, 2014 12:07:12
Jag är inte rädd för att säga vad jag tycker. Men elakheter försöker jag undvika. Det finns ingen vits att slå extra hårt. När jag är upprörd vill jag bli lämnad i fred. Då är det frustrerande om någon följer efter mig. Behöver få tid att tänka och reflektera en stund innan jag lugnt kan berätta hur det känns i mig. Då kan jag lyssna också.

Tänk på en öppen och sluten hand. Vilken är vänligast? Likadant är det för mig i en konflikt. När jag är arg är jag samtidigt sluten och kan inte lyssna. Det kan kännas som smockan hänger i luften. Men nu slåss jag inte längre. Jag använder mitt kroppsspråk och mina ord. Det räcker långt.

Ibland i en konflikt behöver en värja sig. Det ser jag inte som att använda våld. En har rätt att försvara sig. Avskyr våld och oredliga människor. Jag är väldigt bra på att läsa av situationer innan dom urartar. Det går nästan att ta på spänningar. Har du prövat?

I det stora hela är jag en väldigt lugn person. Men jag är inte längre rädd för att ta i konflikter och reda ut dom. Jag är mån om andras välbefinnande. Det sträcker sig långt. Kan göra mycket för främlingar på gatan. Det är inte svårt att räcka ut en hand, det är nödvändigt.

För hur ska vi annars göra vår omvärld mer mjuk och kärleksfull? Hur går det till om ingen handlar. Det säger sig själv. Självklart drar jag mig undan ibland också. Jag är inte mer än en människa. Hur gör du?

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post171