Neverland

Neverland

Äntligen vardag igen.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 03, 2013 01:51:30
Har bott in mig nu. Ser mitt hem sakta växa fram. Något jag behövt väldigt länge, att få höra hemma någonstans. Trivdes till att börja med ovisshet och hemlös. Fast den 1 september när mitt andrahandskontrakt gick ut var jag helt desperat efter att stanna kvar i Göteborg.

Tackade ja till en funktionsvarierad lägenhet med låga köksbänkar, inget badkar och skjutdörrar och bröt sen ihop då jag insåg att om jag fick den lägenheten skulle jag sitta där och inte kunna få hemmet jag drömt om. Läget långt ut i Bergsjön gjorde inte saken bättre. Tack och lov var lägenhetshandläggaren på ledighet och jag lyckades dra mig ur.

I mitten av september ringde mitt bostadsbolag och frågade om jag ville skriva kontrakt på lägenheten jag nu bor i. Jag kände här vill jag bo redan på visningen och nu gör jag det. Ännu en sak att boka av. Väldigt skönt. Nu är jag där jag hoppades vara hösten 2011.

Motgångar lär mig om mig själv, stress och omvärlden. Jag gillar januari, ljuset är på väg tillbaka. Solen tar sig fram mer. Det är mildare och snöfritt nu. Vet om att det kommer snö igen i slutet på januari/ början på februari, årets kallaste tid. Men det gör inget, jag har det bra.

För det är det allting handlar om i slutändan. Det är min största prestation att få ha det bra. Bitarna faller på plats och stressen flyger iväg. Kreativiteten tar plats och jag får många nya spännande idéer. Gör mer och tänker mindre. Tar tag i mer så fort jag tänker på det. Har ett nytt lugn inom mig. Efter min senaste tunga tid är jag starkare och vet mer, förstod äntligen skillnaden på att må bra och att må dåligt.

Vill inte tillbaka där. Det kan jag nu. Vill vara i ljuset och värmen för att kunna spira och få vara. Följer med mitt flöde och hamnar på de självklara vägarnas karta. Dessa vägar jag promenerat på många gånger under årens lopp. Lyssnar till drömmarna och håller dom i handen. Livet går inte packa in i en låda, det behöver utrymme och tid att få växa.

Och det har jag mycket av. Välkommen 2013.

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post154