Neverland

Neverland

7 juni 2014.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, juni 23, 2017 07:33:25
I juli ska jag gå på en konsert med Håkan Hellström. Det gör ont. För förra gången jag såg honom var sista gången jag hörde av Jan. Kära fina vän där uppe i himmelen. Det är så länge sen allting. Och det gör ont. Ont i mig. Men jag ska gå för min mamma gav mig biljetten i julklapp. Bästa skivan är fortfarande Det kommer aldrig vara över för mig.

Hur har du det? Jag har tänkt mycket på dig på sistone. Bär dig i bröstet. Inne i mitt hjärta. Alltid. Kära vän vad saknad du är.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post186

Älskade Pan.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, november 07, 2014 06:25:06
Varje dag som går utan dig under samma himmel är märklig. Allt vi har sagt och gjort fyller mitt huvud. Nu är det morgon klockan 06:06. Jag har inte kunnat sova på nätterna sen jag fick reda på att du inte finns mer. Mörkräddheten kastar monster i min väg. Nu sitter jag i mitt vardagsrum med alla lampor tända. Jag saknar dig så otroligt mycket.

Jag packade ner brev du skickat och min kompisbok från 1987 där du fyllt i på sista sidan i en väska i min ryggsäck idag för att ha dig nära. Jag är så rädd att allt vi haft tillsammans ska försvinna. Hoppas hela tiden att detta bara är en mardröm jag ska vakna ur och att du och jag ska springa på äventyr som dom peterpanbarn vi är.

Idag var jag på Frilagret där mina kompisar har klubb varannan torsdag. Dom livesänder radio över webben och så är det livemusik samtidigt. En kan önska låtar och jag önskade Minnen av aprilhimlen med Håkan Hellström till dig. Den låten hör ihop med dig så mycket. Det var fint att sitta där och tänka på dig och lyssna på den med massor av andra.

Önskar att jag hade kunnat berätta om den jag har blivit tillsammans med nyligen. Vi träffades i fredags. Det är en otroligt varm och fin en. Jag vet att du skulle tycka det med. Det var så länge sen vi pratade men samtidigt har jag tänkt mycket på dig och då känns det som nyss. Tid är en sån konstig grej ändå.

Alla ögonblick ryms i mig. Hela vår värld av Pan. Saker vi upplevt, sagt, skrattat, gråtit, bråkat, levt, känt, ja allt det där. Det finns kvar i mig. Det är så många år. Jag är så glad över att ha får vara nära dig. Jag älskar dig otroligt mycket. Hälsa Neverland och alla lostboys. En dag ses vi där, var så säker. Jag kommer för alltid bära med dig i mitt hjärta.

Värme
Juno Pan

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post173

Fall is my lover.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, november 04, 2014 12:52:46
Jag har blivit kär i en underbar människa. Det hände första dagen vi sågs. Hen är otroligt varm och bra. Kände mig hemma direkt. Mitt hjärta sa det är nu det händer. Vi passar så bra ihop och jag känner mig bortskämd. En otroligt varm kärlek omsluter mig nu. Jag bara ler och tänker habibi, je te aime. Vi pratar inte samma språk. Så det blir nåt mellanting mellan engelska, några franska, svenska och arabiska ord.

Det gör ingenting. Kärlek är universell.


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post172

Jag är inte längre konflikträdd.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, oktober 10, 2014 12:07:12
Jag är inte rädd för att säga vad jag tycker. Men elakheter försöker jag undvika. Det finns ingen vits att slå extra hårt. När jag är upprörd vill jag bli lämnad i fred. Då är det frustrerande om någon följer efter mig. Behöver få tid att tänka och reflektera en stund innan jag lugnt kan berätta hur det känns i mig. Då kan jag lyssna också.

Tänk på en öppen och sluten hand. Vilken är vänligast? Likadant är det för mig i en konflikt. När jag är arg är jag samtidigt sluten och kan inte lyssna. Det kan kännas som smockan hänger i luften. Men nu slåss jag inte längre. Jag använder mitt kroppsspråk och mina ord. Det räcker långt.

Ibland i en konflikt behöver en värja sig. Det ser jag inte som att använda våld. En har rätt att försvara sig. Avskyr våld och oredliga människor. Jag är väldigt bra på att läsa av situationer innan dom urartar. Det går nästan att ta på spänningar. Har du prövat?

I det stora hela är jag en väldigt lugn person. Men jag är inte längre rädd för att ta i konflikter och reda ut dom. Jag är mån om andras välbefinnande. Det sträcker sig långt. Kan göra mycket för främlingar på gatan. Det är inte svårt att räcka ut en hand, det är nödvändigt.

För hur ska vi annars göra vår omvärld mer mjuk och kärleksfull? Hur går det till om ingen handlar. Det säger sig själv. Självklart drar jag mig undan ibland också. Jag är inte mer än en människa. Hur gör du?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post171

Vad vill du ha i födelsedagspresent?

2014Skapad av mandyjunoquartin.se ons, september 17, 2014 20:53:39
En mer ödmjuk omtänksam värld.
Lego från vindar, källare eller loppis
En hemlig utflykt
Samtal med främlingar
En tur med en båt
En natt under stjärnorna
Picknick på ett berg
Komma hem till en middag med sällskap
Jord, krukor och frön
Brevpapper


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post170

Från en sagovärld till ett klassrum.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, september 09, 2014 12:24:18
Ett kort från mitt dagis. Jag har prinsesskrona och sitter näst längst ut till höger i mitten. Jag hade en rosa period på kanske två år. Alla barn med krona på är 6 år. Bakom mig står min bästa kompis Katarina. Vi blev bästisar på ett annat daghem när vi var två år.

Året vi skulle fylla fyra slutade Katarina på vårt dagis och började här istället. Jag saknade henne mycket och lyckades övertyga mina föräldrar om att få byta dagis. Det var egentligen fullt men dagiset gjorde rum för mig. Minns att jag fick en bild av en krokodil över mina krokar och hyllor i hallen. Samma krokodil satt över min handduk på toaletten och på lådan i allrummet.

Det var en underbar tid. Det var svårt när vi skulle lämna dagis och börja i skolan. Alla från min 6årsgrupp utom jag började i samma klass och samma skola. Jag började med kompisarna på min gata. Men jag tror att min skolgång blivit bättre om jag hade gått med mina dagiskompisar.

6årsgruppen var det som nollan är i dag. Vår grupp hade skolförberedelse på skolan som sen blev min. Jag såg fram emot att få börja skolan. Men förstod inte varför alla i min grupp ibland var på en annan skola. Jag trodde att vi skulle gå allihop tillsammans. • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post169

Farväl Robin.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, augusti 12, 2014 05:37:44
Robin Williams finns inte längre med oss. Han hittades död igår vid lunchtid lokal tid i sitt hem. Detta är otroligt sorgligt. Robin var en av mina absoluta favorit komiker och skådespelare. Jag älskar hans filmer och humor. Det kommer bli ett stort hål efter honom. Värmen och magin som finns i alla hans filmer är enorm.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post168

Komma hem.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se mån, augusti 11, 2014 05:12:20
Jag har bestämt mig nu. Det handlar om rörelse och steg mot mer stabilitet. Har fattat nu vad jag behöver göra om jag vill framåt. Vetskapen gör mig lugn. igår gick jag 20 081 av alla dessa steg. Det var inte så jobbigt. Visst på eftermiddagen var jag väldigt mör och mina fötter brände men det var inte jobbigt.

Jag är bra på att ge upp innan jag har börjat kämpa för min hjärna har bestämt att det är för svårt. Knäppt. Så igår bestämde jag mig. Bestämde att det inte funkar att ursäkta allt och bara sitta ner och inte orka. Jag orkar visst!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post167

Brinna.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se mån, maj 12, 2014 10:03:44
Just nu genomgår jag en förändring mot en större inre värld. Behöver tänka mycket i fred innan jag agerar. Det känns bra. Märker att jag utvecklas och växer. Reflekterar och stannar kvar i tystnaden tills jag känner nej nu måste jag träffa andra.

Mobiliserar mitt engagemang och känner mig starkare. Det är bra. Hinner med och orkar brinna. Ser hur det gnistrar och exploderar en varm kamp, en stark rörelse. Och jag är med om att föra den framåt. Det finns hopp nu.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post166

Vildvuxen.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, april 05, 2014 21:29:21
Det finns gamla plaster i min stad som jag värna extra mycket om. Halvt vildvuxna platser. Dom känns som jag. Där är allt en saga. Där går det att växa fritt och vilt. Följ med! • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post165

Barn och vuxna.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, mars 08, 2014 17:12:49
Jag är väldigt känslosam idag. Tänker på mitt liv nu och när jag var barn. Det är en stor skillnad på att vara barn och att bli vuxen. Jag saknar vissa egenskaper. Då fanns det barn och vuxna. Jag var ett barn och fri på många sätt. Världen var min lekplats.

Sen började skolan och det var då jag för första gången delades upp efter mitt kön. Jag förstod aldrig det. Förstod inte att det var nån egentlig skillnad. Några år börjar en förvandling av min kropp. En dag när jag ska iväg på konsert och sitter i soffan ser min syster att det är blod på mina underbyxor. Jag fattar inget. Min syster hoppar runt och tjoar du har fått mens, haha. Jag är förskräckt och vet inte alls varför det är blod på mina underbyxor.

Mamma går till affären och jag känner nån form av skam inför min kropp inlåst på toaletten. Jag är 10 1/2 år. När mamma är tillbaka får jag ett paket tjocka små blöjor i mina ögon och förstår ingenting. Mamma berättar att en tar en binda och fäster i underbyxorna. Känslan är märklig.

Inte nog med att min kropp förändras ALLA börjar behandla mig annorlunda. Mäns blickar på mina små bröst är konstiga. I högstadiet börjar tjejerna sminka sig och raka sina kroppar. Jag skolkar mer och mer och kommer därför undan mycket av socialiseringen för hur en ung tjej ska bete sig. Jag fortsätter leka och vara barn.

Samtidigt som puberteten pågår drabbas jag av en depression. Jag är nästan inte alls i skolan och kan på så sätt bevara min världsbild. Skolan står i vägen för kunskap. Jag leker och läser böcker. Livet pågår och jag lever det. Går på konserter och spelar musik nästan all vaken tid på stereon i min rum.

Jag blir äldre och fajtas med skolplikten. Kommer in på gymnasiet först strax innan jag blir 19 i en stad sex mil bort. Nya skolproblem och jag väljer att hoppa av efter två halvdana år. Istället börjar jag engagera mig politiskt. Det passar mig bättre. Vi har ett proggband och hänger långt in på nätterna, diskuterar och umgås. Vi är i partilokalerna när alla som jobbar där har gått hem. Bland dessa människor är jag fri. Där kan jag bara vara som när jag var ett barn. Där lär jag känna några av dom viktigaste människorna i mitt liv. Jag växer och närmar mig att bli vuxen.

Jag har gjort några olika till utbildningsförsök. Senast var förra året men jag lär mig bäst på egen hand. Vetenskap, diskussioner, reflektion, historia och musik. Det och alla jag känner är min skola. Livet är min skola. Och jag känner mig fortfarande inte som ett kön. Men ALLA andra tillskriver mig egenskaper jag aldrig bett om. Jag vill bara vara fri. Så ikväll ska jag in och delta i en stor fest med mina kompisar. Det är 8 mars och jag känner mig alltid fri och glad bland bra människor. Det är en bra dag för kärlek, pepp, skratt och gemenskap. Kom med! • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post164

Vissa låtar skaver till på ett fint sätt.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, mars 04, 2014 02:04:33
Jag tänker på döden och ålderdom. Allt blir skört som ett gummiband som börjat torka. Sen finns bara minnen kvar. Det är bara så det är. Även minnen försvinner. Inatt vill jag bara känna skarven och finnas till. Godnatt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post163

Vindarna i träden låter som ett stort blåsigt hav.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, februari 08, 2014 04:05:43
 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post162

Meditation och värme.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se ons, februari 05, 2014 10:38:13
Hej, jag är så mycket gladare. Sakta, sakta läker delar av mig ihop. Gillar ensamheten. Välkomnar den. Finner nya varma moln i mig själv. Prioriterar annorlunda.

Skiter i folk som skiter i mig. Jävla skönt. Värnar om några utvalda. Fler samtal, mindre rop på hjälp. Känner igen mina speglingar. Knyter upp konflikterna i kroppen.

Behöver inte jaga. Låter saker vara var dom är.

Vissa vill jag se utanför telefonerna. Vara i samma soffa eller så. Depressionen är över. Vill ställa till med kalas för några utvalda. Solen är tillbaka, min egen sol.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post161

Blå är den varmaste färgen.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, januari 04, 2014 01:33:05
Jag har sovit på ett påslakan i säkert en månad. Ett gult. På golvet står överfulla blåa tvättkassar. Har inte kommit i fatt. Men det gör inget.

Jag har vunnit tillbaka min identitet. Mitt privata rum. Jag har varit alldeles för våldslös mot mig själv länge nu. Men inte längre. Sa nej och stängde ute skuggorna. Det var förra årets bästa beslut. Har varit riktig less på inkräktarna som jag själv bjöd in.

Ibland blir allt galet. Det går bara samla ihop sig och gå vidare. Fast det tar emot och gör ont. Men livet går vidare så länge en väljer att låta det göra det. Jag valde att släppa taget och begav mig iväg i åtta veckor. Så sakta växte jag ikapp.

Ikväll såg jag en närvarande film med min bästa vän. En tre timmars ut och in vrängning på franska. Jag vaknade till och kunde spegla mig. Skönt med filmer som är så nakna som livet.

En bilresa och samtal. Och nu är jag hemma i 2014.

Kanske möts våra vägar, kanske inte. Fast jag har lärt mig hålla om mina privata rum. Du har inte längre tillgång. Adjö.


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post160