Neverland

Neverland

Lämna tiden bakom mig.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, december 07, 2017 03:05:14
Fy fan vad mycket skit en lös tråd kan skapa. Bättre att få höra sanningen. Nu kan jag släppa hela grejen. Jag fattar inte att jag blev så crazy. Hur mitt huvud fick ihop gissningar som jag trodde blint på. Så jävla obehagligt. Jag vill bara lämna allt detta där det hör hemma.

Tänker på vad vår gästlärare sa när jag gick en mediautbilding: "bristen på kommunikation skapar konflikter". Så är det för mig. Jag måste få information nog så jag kan stänga dörrar. Annars blir det inte bra för mig.

Jag vill inte hänga efter folk. Vill inte babbla massa skit eller bli sjuk. För jag blev väldigt knäpp. Funderar mycket på dessa år. Det känns som jag tagit en examen i hur en inte ska föra kommunikation. Men också hur en gör om och bättrar sig inför framtiden.

För även om detta blev fel finns det mycket fint med. Det går dessutom inte att styra samtal med andra. Nej kommunikation växer och utvecklas i stunden. Eller när en är lagom sakta. Jag är bättre på telefonsamtal och umgås. Än mailade och korta ögonblick när en försöker säga jättemycket men i slutändan inte får fram så mycket mer än konstiga menigar.

Jag hoppas att du får ett fint liv. Jag ska låta dig vara. Farväl!

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post190

Tio.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se mån, september 09, 2013 01:44:39
Jag behöver höstvindar men vill också tillbaka till juni. Då infaller sig några av årets bästa veckor. Det blev ett andningshål på cirka en vecka i augusti med. Annars verkar jag mest ha missat sommaren, som vanligt. Är liksom inte här. Är inte alls.

Tänkte på en flytt för snart tio år sen förut. Det var en tung tid. Då gav jag upp efter två månader. Flyttade hem igen. Hörde aldrig hemma där. Men hör jag hemma här? Det har varit ett tungt år. Kommer ingen vart.

Behöver hitta en riktning och luta mig i kurvorna. För en sak har jag förstått. Livet fortsätter även när jag ger upp. Det går inte att stanna upp. Det har aldrig gått. Varje sekund läggs på och vips har ett år försvunnit.

Jag inbillar mig så mycket (eller hoppas som min syster säger) som inte blir. Det går inte. Orkar inte det. Nej, jag vill vara med på riktigt. Nej jag vill leva i sagorna. Nej jag vet inte vad jag vill mer än att komma vidare från trasslet. Vill bara ta allt trassel och spränga till konfetti. Om tio dagar fyller jag år. Det ser jag inte alls fram emot.

Vad fan finns det att fira?

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post159

Existens.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juni 04, 2013 19:45:08
Stå ut. Stå ut fast du håller på explodera.
Minns dagar med handavtryck i sommarsand.
Dröm bort såren. Dra en filt omkring dig.

Stå upp. Skrik, gråt, spotta. Men stå ut.
Tårar tar slut.
Lägg din hand på axeln. Håll ut.

Virvla och ta emot.
Svälj. Bit i läppen.
Känn. Andas. Stå ut.

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post158

Leva inte bara överleva.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tis, mars 12, 2013 13:01:11


Detta är min vardag: laga god mat, träffa vänner, gå på äventyr, fixa med mitt hem, se konserter och upptäcka min hemstad.

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post157

finito.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, februari 28, 2013 23:26:19
Livet pågår en gång och jag har mist min förmåga att göra det vackert.

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post156

Öronskav.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se sön, februari 03, 2013 05:05:57
Jag kan knappt lyssna på musik längre. Det skaver och skorrar i öronen. Gör nästan ont. Kanske en reaktion på att musik varit så stor del av mitt liv. Vet faktiskt inte. Men det är en tråkig upptäckt.

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post155

Äntligen vardag igen.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 03, 2013 01:51:30
Har bott in mig nu. Ser mitt hem sakta växa fram. Något jag behövt väldigt länge, att få höra hemma någonstans. Trivdes till att börja med ovisshet och hemlös. Fast den 1 september när mitt andrahandskontrakt gick ut var jag helt desperat efter att stanna kvar i Göteborg.

Tackade ja till en funktionsvarierad lägenhet med låga köksbänkar, inget badkar och skjutdörrar och bröt sen ihop då jag insåg att om jag fick den lägenheten skulle jag sitta där och inte kunna få hemmet jag drömt om. Läget långt ut i Bergsjön gjorde inte saken bättre. Tack och lov var lägenhetshandläggaren på ledighet och jag lyckades dra mig ur.

I mitten av september ringde mitt bostadsbolag och frågade om jag ville skriva kontrakt på lägenheten jag nu bor i. Jag kände här vill jag bo redan på visningen och nu gör jag det. Ännu en sak att boka av. Väldigt skönt. Nu är jag där jag hoppades vara hösten 2011.

Motgångar lär mig om mig själv, stress och omvärlden. Jag gillar januari, ljuset är på väg tillbaka. Solen tar sig fram mer. Det är mildare och snöfritt nu. Vet om att det kommer snö igen i slutet på januari/ början på februari, årets kallaste tid. Men det gör inget, jag har det bra.

För det är det allting handlar om i slutändan. Det är min största prestation att få ha det bra. Bitarna faller på plats och stressen flyger iväg. Kreativiteten tar plats och jag får många nya spännande idéer. Gör mer och tänker mindre. Tar tag i mer så fort jag tänker på det. Har ett nytt lugn inom mig. Efter min senaste tunga tid är jag starkare och vet mer, förstod äntligen skillnaden på att må bra och att må dåligt.

Vill inte tillbaka där. Det kan jag nu. Vill vara i ljuset och värmen för att kunna spira och få vara. Följer med mitt flöde och hamnar på de självklara vägarnas karta. Dessa vägar jag promenerat på många gånger under årens lopp. Lyssnar till drömmarna och håller dom i handen. Livet går inte packa in i en låda, det behöver utrymme och tid att få växa.

Och det har jag mycket av. Välkommen 2013.

  • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post154