Neverland

Neverland

Håll ihop mig.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, december 11, 2011 17:09:45
Ibland simmar du tills krampen får dig att drunkna. Håll min hand och dröm bort allt som gör ont. Håll ihop mig och blås andedräkt i mina lungor.
 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post115

En värld utan musik?

2011Skapad av mandyjunoquartin.se mån, november 14, 2011 18:38:34
I går träffade jag nån som inte gillar musik alls. Hen blev illa till mods när jag och en annan nynnade lite. Blev förvånad av reaktionen. Min värld är inte omgiven av musik hela tiden men en spelare följer med mig genom vardagen. Fast lyssnar mycket på omgivningen.

Samtal andra för på offentliga platser. Trivsamt med alla dialekter och olika samtalsämnen. Kan komma ihåg främlingars röster länge. Förut var det hörlurar med musik på så fort jag gick ut. Men kan nu stänga av omgivningen utan att ha en musikbarriär. Är lugnare och trivs bättre. Behöver inte skydda mig med musiken mer.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post114

Missförstånd i skiven kommunikation.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, oktober 13, 2011 16:29:34
Missförstånd uppstår lätt i text. Det är lättare undvika när du hör den andras röst eller ser deras kroppsspråk. Ibland förstår jag verkligen inte hur alla missförstånd uppstår.

Går genom vad det kan bero på i huvudet men förstår verkligen inte. Måste vänta på ett svar. Hoppas verkligen detta inte är en stor grej. Svårt att veta. Vill reda upp och förstå hur det blev så här.

Missförstånd brukar uppstå när det är brist på kommunikation. När vi fyller i vad vi tror istället för att fråga. Jag gillar inte när andra antar. Då växer lätt små saker till helt gigantiska. Men sen har vi väl alltid olika sätt att se på saker och ting.

Svårt är det. Enda sättet att få ordning är att prata, prata och prata ännu mera. Är inte rädd för vad det än är som ska pratas om. Inga samtal är farliga. Ger aldrig upp människor jag brinner för. Visst har jag mist en del personer under årens lopp men det är alltid den sista utvägen och jag fortsätter hoppas på dem. Hoppas de får det bra. Alla är värda kärlek. Även de som gjort fel och illa. Fast det är kanske inte min kärlek de får.

Värme!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post113

Små fina drömmar.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, oktober 06, 2011 14:03:39

Jag är sjuk och vilar mest i mitt rum. Det finns massor av bra över den här hösten. Vill inte skriva om det. Men kan säga att det är mysigt att hålla handen, speciellt på bussen. Tänk hur enkelt allt kan vara. Är uppriktigt förvånad på ett fint sätt.

Har nästan slutat fotografera och skriva dagbok. Livet springer nu. Vill inte stanna upp, vill bara vara. Whiii vad vacker hösten är fast regnet piskar dig i ansiktet. Det gör inget! Hurra!


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post112

Sommarkänslan kom tillbaka.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, september 27, 2011 22:17:19

Sitta bredvid en vacker person på ett berg och hålla handen, kanske luta huvudet mot dens axel. Dela en påse godis och se hela stadens skyline breda ut sig framför och över oss en molnig stjärnhimmel. Precis innan en kyss du vet kommer.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post111

Mandys chaimorotskaka

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, september 22, 2011 09:49:20
100 gr margarin
3 dl socker
1 1/2 dl sojagrädde
1 dl chai kryddavkok typ yogi
5 dl valfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
riv 3 stora morötter

Rör margarin och socker poröst. Tillsätt grädden.
Blanda i resten av ingredienserna.
Häll smeten i en smord och sesamfröad form.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader ca 1 timma.
Njut!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post110

Nordisk turné

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, september 21, 2011 17:06:18
14 - 16 oktober Lund, Sverige
29 oktober - 1 november Lund / Malmö, Sverige - Inställt
3 - 6 november Bergen, Norge
10 - 13 november Stockholm, Sverige

Fånga mig då.
Värme och höstvindar,
Mandy

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post109

Allvarlig och seriös, ja tack.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, september 21, 2011 02:34:47
Jag gillar allvar. Att mena det en säger. Ta plats, vara seriös och rak. Våga göra bort sig. Gillar inte när människor är ironiska alltid, när dom inte vågar möta en på riktigt. Sånt slöseri med tid.

Idag var jag hemma från skolan. Har knappt sovit på en vecka och kan knappt koncentrera mig. Behöver vila och komma in i sömnen igen. Har varit ute och gått. Ska börja cykla igen. Det var länge sen. Undrar hur stan ser ut från en cykelsadel. Säkert mycket vacker, smutsig, skör, stark och kärleksfull då med.

Nu dags försöka sova. Hoppas det blir fler timmar. Behöver verkligen kunna tänka.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post108

Happy happy

2011Skapad av mandyjunoquartin.se mån, september 19, 2011 03:18:34

Så här glad är jag just nu! Det är en bärande känsla. Är inne i ett flow men den här gången är jag långsam. Långsamhet är bra. Då hinner alla sinnen med. Det har varit en äventyrlig och social helg. Jag är i nuet och upptäcker mina omgivningar.

Har gått en del promenader. Träffat en del nya människor och framför allt haft kul. Borde sova nu, men det är så mycket tankar. Fyller 31 idag. Siffran ser konstig ut, kommer nog aldrig känna mig äldre än 20.

Vi ses på vägarna under himmelen och molnen. Krama en främling!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post107

Kommunikation.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, september 04, 2011 19:20:03
En underbar kväll tillsammans med bra sällskap på en bakgård, en båt, ett berg med utsikt och tillslut en soffa. Tack för nätter som dessa.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post106

hej då sommaren.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, augusti 30, 2011 10:02:53
Avigsidan fram och baklängesgång. Idag fungerar jag inte optimalt. Är otroligt trött och stressad. Försöka bygga världar inuti men inte riktigt lyckas. Spolar upp vatten i badkaret fast det egentligen inte finns tid. Gråter och försöker slappna av. Ibland är det inte lätt med vardag.

Skolan går hyffsat. Det är en väldigt bra klass. Men jag måste fortsätta kämpa för att inte tappa greppet. Visa dagar är enklare. Fast när en inte sovit ordentligt på länge blir kampen ännu större. Det tar liksom emot. Vill mest ta en spårvagn till en ny plats och andas. Kanske sitta vid havet och låta vindarna rensa ut osäkerheten.

Ser på klockan att första lektionen är över, om 18 minuter börjar nästa. Ta på dig skorna. Det blir inte bättre av att stanna här.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post105

Jag är kär i min stad.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, augusti 18, 2011 19:46:37
Hej världen, äntligen gick flyttlasset. Nu är jag långt bort från allt gammalt. På en plats jag haft i tankarna nästan varje dag i flera års tid. Det tog ett tag att ta steget, men nu är jag här. Nu är det mitt liv på riktigt. Länge sen den känslan fanns. Stressen har försvunnit och oron med. Detta är bra! Lycklig första kvällen hemma i mitt nya rum.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post104

Imorgon, idag, igår.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, augusti 10, 2011 03:20:45
Befinner mig på utflykt från tiden. Runt mig flera packade lådor. Dom ska inte resa någonstans. Men det ska jag om några timmar. Lämnar nästan kvar allt. Vill inte ha för många ledtrådar till allt som varit. För jag har samlat på mig otroligt mycket.

Det mesta är grejer en aldrig använder ändå. Har packat det allra viktigaste. Inga böcker, skivor, möbler eller pysselgrejer. Det är en frihet i att inte ha allt. Blir inte så definitivt då. Behöver få balansera i den känslan, vara lite hemlös.

Mitt namn står inte dörren till nya stället och så kommer det förbli. Jag har bott inneboende förut, fast ändå inte. Nu finns en dörr att stänga. Ser fram emot bo i någon annans hem ett slag. Hellre det än en egen lägenhet. Är ganska trött på att bo själv.

På måndag börjar min nya skola. Har inte tänkt så mycket på det. Den här sommaren har varit märklig. Har nästan inte träffat andra än familjen. Har inte rest iväg. Kanske behövde jag ha det så här. En förberedelse för hösten. En ny vardag. So long Lund!


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post103

Norge

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, juli 24, 2011 10:24:22
Det är fruktansvärt allt som hänt. Mina tankar går till alla som drabbats.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post102

Hav och samtal.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se fre, juli 22, 2011 00:28:32

Den finaste dagen. Picknick och samtal i flera timmar. Missa bussar och promenera genom hela staden. Åka kors och tvärs och slumpträffa fina vänner. Livet äger!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post101

påminnelse.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, juli 21, 2011 11:47:09


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post100

leva och bo.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juli 19, 2011 06:03:29
För att förstå hur länge sen det var 2005 letade jag upp en bild i en kompis bilddagbok. 6 år är otroligt länge på samma ställe. I minnet spelas bilder upp från när jag låste upp dörren till min etta för första gången. Hade två kompisar med mig. Vi möttes av en hög reklam på hallgolvet. Men det hängde en rislampa över oss. Den hänger fortfarande kvar.

Det ekade om våra röster när vi pratade. Anton öppnade ett fönster och tog i så att rullgardinen hoppade av och for i golvet, haha. Den förra hyresgästen hade inte ens lämnat kvar en rulle toalettpapper. Det ska en alltid göra, väldigt viktig grej! Vi skrattade och pratade en stund innan vi gick vidare ut i sommarjuli.

Fredagen den 5 augusti har jag utflyttingskalas. Kom dit och umgås. Det börjar kl 19 och håller på tills vi inte orkar mer. Ta gärna med något till knytkalaset. Vi ses då!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post98

...

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, juli 17, 2011 09:22:39
Jag har slutat skriva. Har skrivit i stort sätt konstant sen jag var 15 år. Men inte så mycket senaste tiden. Förut rann allt ur mig. Nu är det mer ett ingenting.

Men jag är inte orolig. Kreativitet växlar. Senast jag slutade skriva bestämde jag mig för att skriva varje dag. I början stakar sig orden men sen lossnade dom. Skriver dagbok för mig själv. Där är jag helt ärlig och orädd.

Den friheten finns inte någon annanstans. Vill inte veta allt om andra. Folk får tro vad dom vill. Det går inte påverka. Mitt innersta får du aldrig se.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post97

Känslan

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, juli 03, 2011 17:44:31

När du varit och dansat och går hem när morgonen redan är här. Det är varmt, fåglarna sjunger och du är glad. Allt är så otroligt vackert.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post96

Äntligen juni

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, juni 19, 2011 02:49:58
Nu finns all tid i världen. Det är dags att rymma iväg på äventyr.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post95

väntan på något annat.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, maj 18, 2011 20:49:34
Alla bladen från körsbärsträden ligger på marken i en rosa röra. Vet om att detta är sista gången jag ser det utanför mitt hus här. Ibland är det vackert med avslut. För jag vet att något annat kommer istället. Ändå rinner mina tårar ner för kinderna.

Min granne frågade om jag mår bättre, blev mest förvånad att någon bryr sig. Jag vet inte hur det är men har tvättat två dagar i rad. Måste städa upp här. Ta mig härifrån. Det fungerar inte här. Ett tillfälligt stopp som snart har blivit sex år. Var är mina drömmar? Måste kämpa som fan i höst. Inte bara stå stilla och se dagarna gå.

Även om en flytt skrämmer mig så är det nödvändigt. Det finns inget mer att hämta här. Behöver lägga några mil mellan mig och allt. Få vara den jag vet gömmer sig härinne. Vi korsade vägar för några veckor sen. Det går att vara sin egna superhjälte.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post94

vår på riktigt.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, april 21, 2011 03:26:15
På vägen till skolan i tisdags såg jag vårens första blommande körsbärsträd. Nu är det påsklov. Behöver verkligen få vara helt ledig och göra ingenting. Har inga planer och det känns väldigt skönt. Inga måsten eller ska. Bara ta det lugnt och sova länge. Underbart!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post93

Kärleken.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, april 14, 2011 03:20:30
Det är inte så konstigt att jag inte är kär i någon i år. För jag kommer på mig själv med att fortfarande ha starka känslor kvar för den där personen som fick mig helt ur gängorna förra våren. Minnet av det som hände blinkar förbi. Jag kommer aldrig glömma den känslan.

Det finns så mycket fint också. Personen är kvar i mitt liv. Nu kommunicerar vi bättre än förut. Men jag är på min vakt för att inte ta skada igen. Håller hen på lite avstånd. För jag vill aldrig gå igenom förra året igen. Det var värre än allt jag varit med om tidigare.

Tiden stod stilla inom mig och jag kunde inte längre vara kreativ. Det tog lång tid att komma upp på fötter igen. Har inte så mycket minnen av varken våren eller sommaren. Minns bara att allt sakta började släppa i slutet på juli då jag åkte iväg på festival med några nya vänner. Samtidigt var jag väldigt lättad när tolvslaget på nyårsafton lämnade 2010 bakom mig.

I år lever jag. Det är nästan som förra året inte hänt. Jag trivs i min skola och prövar helt nya saker. Har fått tillbaka kreativiteten och skaparlusten samt lånar och läser böcker igen. Det är ingen brådska med kärleken. Den finns runt mig genom min familj och de närmaste vännerna. Det räcker mer än väl.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post92

vardagen.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se mån, april 11, 2011 02:43:38
Behövde en timeout. Vissa platser är magiska och hemma. De blir mina ställen för evigt. Tycker om att återvända dit. Solen var varm men inte vindarna. Det är vårstormarnas stad. Tänker lättare vid havet. Sparar känslan och plockar fram den senare. Minnen är värdefulla länkar.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post91

Fireflies

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, mars 09, 2011 11:25:30

Den här veckan är inte vad jag hoppats på. Det går väldigt trögt, fast detta lättar upp stämningen. Fick skivan i höstas men upptäckte den först i helgen. Bra att ha fina varma toner sparade till när dom verkligen behövs, som just nu.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post90

tack för du sprejade här!

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, mars 08, 2011 14:41:25


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post89

Den inre och yttre konflikten.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, mars 01, 2011 05:28:30
Något hände inom mig igår i skolan. Börjar förstå vitsen med att vara på plats i ett sammanhang. Spendera tid med andra i ett klassrum. Det är detta jag behöver. En dag kan göra stor skillnad. Och den här gången vill jag lyckas komma iväg och vara med i något som är större än mig själv.

Det är vilsamt att slippa vara i sitt eget fokus. Dags att gå vidare och förverkliga något. Är inte lika osäker nu. Mitt självförtroende växer. Har börjat lära mig riktig kommunikation igen. Vill vara i nuet. Dåtiden är förbi, framtiden vet jag inget om.

Vi säger så, tills nästa gång. Kram!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post88

suck.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, februari 23, 2011 01:38:00
I går över telefonen levererade en person sanningen. Sanningen om vad den en gång känt för länge sen när vi var tillsammans. Gillar inte när nån knycklar ihop ens minnen och spiller fulhet över allt. Dessa sanningar gör bara skada. Helt onödigt att ens dra upp det. Fuck off och låt mig vara.

Snälla ring aldrig mer. Det finns inget att säga. Tar fram min guldsax och klipper bort all svärta. Låser dörren med flera lås. Minnen har en rätt att få existera. Dom lever vidare i andra diversionen. Men dom behöver få ha sin värdighet ifred. Så låt dåtiden vara där vi lämnade den, tack.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post87

tappa inte hoppet

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, februari 22, 2011 14:34:34


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post86

Motstånd.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, februari 08, 2011 09:37:00
Idag är det klister under mina fotsulor. Allting går väldigt, väldigt långsamt. Blir liksom paralyserad av stress. Väldigt otäckt. Ska bara ta mig genom den här morgonen. Vet om att jag redan kommer bli försenad. Kan lika väl slå av helt och bli lugn. Det är faktiskt den enda strategin som funkar.

Så andas. Ät upp gröten. Stressa inte. Ibland kommer du bli sen. Så är det bara. Det är bättre komma lite sent än inte dyka upp alls.

Stormen som blåst hela natten har börjat mojna. Himlen är blå med stora vita moln och solen skiner. Dagen kommer bli fin, du ska bara ta dig över tröskeln. Sen blir det bra.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post85

Mon amore

2011Skapad av mandyjunoquartin.se mån, februari 07, 2011 07:55:48


Sitter på bussen från Göteborg. Det är sorgset lämna staden bakom mig. Som att skiljas från sin älskade. Åkte iväg över helgen för att kolla hur vi mår tillsammans. Vi är oslagbara när vi möts. Gör allt jag kan för att tag i en lägenhet. Nu har jag bestämt mig. Det går inte vänta mer på livet. Inte när mitt hem är där. Känns hårt i bröstet, det är min stad. Snart ska vi vara tillsammans.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post84

Första livesändningen.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, februari 01, 2011 19:17:23
Idag skapades tvhistoria. Det är väldigt fint att få gå i skolan när det är sånt här dagarna ägnas åt. Jag har bara sovit en timme i natt men det går om en vill.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post83

Det var en gång

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 13, 2011 02:17:11
en januarinatt. En natt som inte ville bli bortglömd bland alla andra. En natt då tiden stod ett litet slag på paus. Med insikten att läget var mer bra än okej. Det är stort att uppfinna en nästan ångestfri vardag. Större än det går att förstå. Vi lämnar natten nu. Tiden tickar vidare mot nya tidsrymder.

Handkyss!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post82

Det kommer ordna sig av Ida Nilsson i Revo 9 2002

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, januari 02, 2011 00:20:08
Vi ligger i gräset.
Det är den tiden på året som alla väntat på, när
de ljusa dagarna smakar smultron och de ljumma
nätterna bär dofter av blåklint och klöver.
Det är juli, och vår sommar luktar skog.
Hur gärna vi än vill vara två av sommarbarnen,
de som dansar i solen, kan vi sluta darra först i
skymningen, när gräsmattorna ligger tomma.
Våra ständigt jagande blickar möter solstrålar,
de få som letat sig ner genom trädkronorna,
räknar dem och låtsas att de är er.
De stora, vackra trädens lövtyngda grenar speglar
sig i våra bleka ansikten, där solen inte ges en
chans att lämna spår.

Fastän vi saknar sommarhettan, sitter vi i skuggan.
Ingenting är riktigt rätt.
Gräset, som borde varit lent, sticks genom den
tunna lten. Persikorna i våra händer, som vi
längtat efter hela vintern, är hårda och kalla,
trots att skalets rosiga, anellmjuka yta lovar
något annat.
Ingenting är riktigt rätt. Utom melodierna som
skapas i luftutrymmet mellan våra trumhinnor
och träden runt omkring oss. Träden som omsluter
oss, beskyddar oss och ger oss tryggheten
som vi ibland inte kan hitta i varandra.
Våra tårar droppar längs med deras bark, stelnar,
som om de frös till is.

Solen värmer inte som den borde mitt i sommaren.
Våra tröjor är för tunna, ett misslyckat
försök till optimism.
Vi håller om varandra, armarna känn stela och
kalla, som naken plåt om natten.
Och allt är bara vi. Och träden.
Någonstans bortom skogen sitter de i stora
gäng och grillar. Lukter fyllda av sommarminnen
når oss. Vi vet att vi inte skulle kunna vara en av
dem, trots att våra ord planterar falska förhoppningar
om annat.

För det är bara vi två. Bara vi två.
Medan sommarbarnen söker stora, soliga gräsmattor,
att leka sina sommarlekar på, sitter vi
gömda, glömda bland träden. Lyssnar på melodier
som likt vatten färdas genom ekarna, lindarna
och lönnarnas väderslitna stammar, ut i
grenarna och de sköra bladen.
Det skulle bli vår bästa sommar, åtminstone
vår bästa sommardag, men motvilligt inser vi att
solens molnltrerade strålar inte räcker till.
Vi bryter upp från vår skuggiga vrå och ger oss
åter ut på stigarna mot solen, mot sagan.
Vackra, sorgsna, hoppingivande, färdas melodierna,
tonsatta av våra tankar och lövträdens viskande
sus, i rymden som omsluter oss.
Vi letar efter slottet, som du tror att du redan
funnit, och jag tror att vi aldrig kommer att nna.
Men ingen av oss slutar någonsin att leta.
Och än en gång tänker du och jag och de böjda
trädens stammar samma tanke.
Det kommer att ordna sig.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post81

New years eve.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se lör, januari 01, 2011 16:07:27
En lägenhet fylld med en handfull vänner och många främlingar som dansar är allt som behövs för en lyckad kväll. Gott nytt år!

Med kärlek
Mandy

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post80