Neverland

Neverland

Finna tillbaka.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se ons, mars 27, 2019 19:40:41
Läser mycket som jag själv skrivit genom åren. Behöver bygga om och se liv på ett andra sätt. Från andra vinklar. Läser konversationer med andra människor. Saker som delats. Kan där finna min egna röst. Se förändringarna som kommer. Jag är tacksam för mitt stora arkiv där jag kan gå nya vägar. Laga ihop mig själv.

Det har hänt så otroligt mycket på dessa år. Men jag övar mig också på att inte gräva i det förflutna. Reflektera ja, analysera nej. Det skadar mig att gräva omkring i saker som gjort ont. Så är försiktig där der finns minerad mark. Varning för ras. Vad god vänd tillbaka.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post195

Utflyktsminne.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se sön, januari 27, 2019 06:24:14

Världen växer. Och jag förstår mer nu. Lär mig nytt. Det känns bra. • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post194

Sommarpeppen!

2016Skapad av mandyjunoquartin.se fre, juli 13, 2018 12:44:24

Äntligen tillbaka i glädjen efter flera tunga månader med sorg och ångest. Har gjort upp sommarplaner och äventyr som väntar. Hurra för livet!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post193

Hjälp att uppfinna magi.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se sön, februari 25, 2018 08:35:14
Jag saknar att brinna, illusioner och sagor. Vill inte vara i den här tiden. Vill tillbaka till lekarna och lekkamrater. Är ett argt monster jämt nu. Ingenting spelar ändå någon roll. Jag kan inte hitta stigarna där jag brann. Det är frusna kolbitar kvar. Kan nån påminna mig?

neverland (at) mandyjunoquartin.se • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post192

Farväl kära Morfar.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 18, 2018 03:10:39
Du är den finaste jag har känt. Jag älskar dig tusenfalt. Det finns så många minnen från tid vi spenderat ihop. Jag blir lugn av den vetskapen. Du levde tills du var klar. Vi ses i framtiden kära du. All värme och kärlek från din Mandy.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post191

Lämna tiden bakom mig.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, december 07, 2017 03:05:14
Fy fan vad mycket skit en lös tråd kan skapa. Bättre att få höra sanningen. Nu kan jag släppa hela grejen. Jag fattar inte att jag blev så crazy. Hur mitt huvud fick ihop gissningar som jag trodde blint på. Så jävla obehagligt. Jag vill bara lämna allt detta där det hör hemma.

Tänker på vad vår gästlärare sa när jag gick en mediautbilding: "bristen på kommunikation skapar konflikter". Så är det för mig. Jag måste få information nog så jag kan stänga dörrar. Annars blir det inte bra för mig.

Jag vill inte hänga efter folk. Vill inte babbla massa skit eller bli sjuk. För jag blev väldigt knäpp. Funderar mycket på dessa år. Det känns som jag tagit en examen i hur en inte ska föra kommunikation. Men också hur en gör om och bättrar sig inför framtiden.

För även om detta blev fel finns det mycket fint med. Det går dessutom inte att styra samtal med andra. Nej kommunikation växer och utvecklas i stunden. Eller när en är lagom sakta. Jag är bättre på telefonsamtal och umgås. Än mailade och korta ögonblick när en försöker säga jättemycket men i slutändan inte får fram så mycket mer än konstiga menigar.

Jag hoppas att du får ett fint liv. Jag ska låta dig vara. Farväl!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post190

En varm känsla sveper in mig.

2010Skapad av mandyjunoquartin.se tis, oktober 17, 2017 11:33:40
Jag har funnit stigen igen efter lång vilse gång. Min stig. Din stig. Vår stig. Kanske är allt redan försent? Men jag hoppas på en chans. Kom med mig till skogen och ödetomterna. Du vet att du vill. Känn inåt. Våga förändra allt med mig. Det kommer bli bättre än vi kan förstå. Kom hit nu! Det finns ingen tid att förlora. Varm medvind.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post189

Vi blev oss.

2015Skapad av mandyjunoquartin.se ons, oktober 11, 2017 02:02:09
Det tar tid att finna stigen tillbaka till oss. Men nu är vi här i vår värld. Vår skog. Under vår himmel. Jag har bearbetat så mycket i tre år tid. Nu är jag framme vid målet i vardagen med dig. Det är större och mer än jag någonsin upplevt. Vi finns här. Och jag har aldrig varit ens i närheten av så stark känsla av samhörighet förut. Bara platonisk. Men detta är något större, starkare. Jag är på precis rätt plats.

Jag blir förvånad över hur mycket jag måst bära för att hitta fram. Nu är vi hemma. Jag är helt tagen och varm. Vi kokar kärlek. Allt innan har varit en övning i att lära mig hur kärlek är. Det kunde bara ske så här. För första gången på 3 år är jag hel. Hel i mig själv. Redo för livet. Redo för kärleken. För dig. Vi är. Kontakt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post188

Växa.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, september 22, 2017 12:39:23


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post187

7 juni 2014.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, juni 23, 2017 07:33:25
I juli ska jag gå på en konsert med Håkan Hellström. Det gör ont. För förra gången jag såg honom var sista gången jag hörde av Jan. Kära fina vän där uppe i himmelen. Det är så länge sen allting. Och det gör ont. Ont i mig. Men jag ska gå för min mamma gav mig biljetten i julklapp. Bästa skivan är fortfarande Det kommer aldrig vara över för mig.

Hur har du det? Jag har tänkt mycket på dig på sistone. Bär dig i bröstet. Inne i mitt hjärta. Alltid. Kära vän vad saknad du är.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post186

Fight the power!

2016Skapad av mandyjunoquartin.se tis, maj 30, 2017 01:07:58


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post185

Stå stilla.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se tor, oktober 20, 2016 07:06:41
Förvirrad och har stannat. Ett ångest år. Akutläget som inte släpper taget om mig. Men jag lyckades sätta mig på ett tåg hem till mamma i juli. Det har räddat mig. Har funderat för många gånger på ta tabletter och dö. Ångesten som inte viker och jag bara vill bli fri.

Är så himla ledsen för att inte jag kunnat styra mitt liv. Bara en jävla väntan. Nu är det 19 månader. Det är svårt att hålla ut. Sakta försöker jag finna lite kraft för att vakna till liv.

Det enda jag vet är att slippa vara ensam i en tvåa i Göteborg är det som håller mig vid liv. Jag trodde hjälplöshet var slut. Men har trava runt i den här kristillvaron i stort sätt sen mars april.

Jag är kvar men står stilla i väntan på min intervju. En intervju om min kärleksrelation. Hatar den här jävla väntan. Men jag kan inte göra nåt åt den. Få kan förstå detta.

Samtidigt har jag aldrig upplevt ett starkare kärlek. Det är därför jag håller mig vid liv. Ingen myndighet ska bestämma över mitt liv. Om vem jag vill leva ihop med. Vem som är min familj. I snart två år har vi funnits tillsammans. Som en familj.

Du är den varmaste människan jag mött. Du är mitt nu. Där jag vill vara. Du gör mig trygg och får mig att slappna av och känna mig hemma. Vi är varandras hem i den här världen. Värmen som skyddar och strålar stark. Du är jätteviktig och jag kommer inte ge upp. Vi är redan ett. Det kan ingen ändra på. Jag älskar dig. Ana ohbuk ❤.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post184

Hitta tillbaka till ens egna kärna.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se mån, april 04, 2016 06:38:16
Nu är jag här där jag vill vara. 2008 var jag här med. Och ibland korta stunder sen dess. Men nu är allt fint. Känner mig stark, modig, lugn och nyfiken. Den bästa känslan. Står på egen hand igen. Det är väldigt skönt. Behöver gå i mina egna fotspår och finna nya slingrande vägar. Om nån vill gå vid min sida får dom göra det annars kan jag gå själv.

Tänker inte längre kompromissa med allt mitt viktiga. Nej! Nu ska jag göra mina saker i min värld. Jag är inte ens ledsen, bara lättad och glad. Tänker stanna här i mitt Kortedala, men med någon avstickare till Skåne då och då.

Det räcker så. Behöver inte fly någonstans. Vill istället stanna kvar. Och vara här i nuet. Så vänner, jag är tillbaka. Men inte så mycket på internet och i mobilen. Ring min hemtelefon om du har numret. Annars får du råka möta mig när jag röjer i min stad. Går på äventyr och utflykter. Jag är redo för våren och sommaren.

Nu kör vi!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post183

Världen behöver mer själ.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se lör, mars 19, 2016 04:44:10


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post182

Skarven mellan vinter och vår.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se mån, mars 14, 2016 04:52:56
Jag har haft öroninflammation som blev bihåleinflammation i flera veckor nu. Kanske på väg att bli frisk nu. Är i ett mellanrum sen över ett år tillbaka. Det är många hundratals mil till kärleken, och länge sen vi sågs. Hoppas det ordnar sig snart. Det är den längsta relation jag har haft. Vi pratar samma språk. Och det är få missförstånd. Hen har egenskaper jag alltid har sökt men aldrig funnit förut. Vi kommer från olika kontinenter. Och råkade finna varandra av en slump.

Slumpar kan bli stigar, värda att hitta. Vi är nära. Detta är människan jag har väntat på i hela mitt liv. En måste gå långt för att finna rätt stig. Men jag tar ingen för givet. Har jobbat otroligt hårt på att få gå här. Tillsammans med en väldigt bra människa. Du är min familj. Älskar dig mer än sanden i Sahara. Du och jag är ett. Önskar jag hade råd att vara med dig just nu. Väldigt tacksam för telefoner nu. En dag ska vi bo ihop igen. För du är den enda jag vill vara med. Du är min sanna stora kärlek. Finaste du! <3

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post181

Jag vill alltid finnas här för dig.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se tis, februari 16, 2016 17:09:34
Försöker vrida och vända upp och ner. Ramla ner på fötter med kikarsiktet inställt. Ska skapa små klubbar. Är rik på kärlek men fattig på pengar. Fullt med idéer bor i magen. Swish vad jag gillar den här kullerbyttekänslan. • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post180

Kärleksarme.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se mån, februari 01, 2016 12:42:12

Vill du vara med och starta en kärleksarme som bygger broar och ser till att människor får vara ifred från idioter?

Jag tänker ofta att om vi alla samlades och startade små arméer av kärlek överallt skulle vi kunna komma åt hatets kärna. Alla dessa hatiska människor. Som säkert är rädda inombords. Persone som inte fick vara mjuka eller känsliga.

Som växte upp och blev mobbande idioter. Tror du vi kan krama dom snälla? Bjuda på en kärleksbomb?

En måste vara så jävla stark hela tiden. I vår värld. Slåss och argumentera. När en bara vill få va en människa. Mjuk och stark på samma gång. Sedd men inte betraktad. Med inte om en tvingas vara nåt en inte är. Ramarna är för små. Ingen kan få plats att leva så.

Ska vi starta en kärleksarme?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post179

Som en rökfri viskning.

2016Skapad av mandyjunoquartin.se fre, januari 15, 2016 14:39:11
Sovhår och skör. Nära och famlig.
Omfattande stor. KÄNNA.
Vara. Är.

Du kan ej glömma. Muskelminnet påminner.
Slumra och klarvakna.

Så i ljus och värme.
Medveten.
Fri.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post178

Växa med.

2015Skapad av mandyjunoquartin.se mån, november 30, 2015 05:31:42
Går på en stig som jag inte vet vart den leder. Men jag är inte ensam längre. Stannar upp och ett stort leende sprider sig. Jag är hemma här. Tillsammans i verkligheten. Vi växer och utvecklas.

Det tar tid. Långsamt, nära och läkande. Lära om och växa med. Värme i själen. Slå av klockan. Andas sakta. Drömma lagom. Jag tycker om dig. Vi är här. Tillsammans. På riktigt. Hej vad det går. Att finna längtan besvarad i en varm människa. Förstå vad som betyder någonting. I vår värld av gråa dis och enmansdisco.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post177

spräng itu mitt bröst. igen.

2015Skapad av mandyjunoquartin.se ons, oktober 28, 2015 02:16:31
Sorg som klibbar fast. Jag vill inte att det ska vara så. Vill hela tiden att det ska gå att ordna. När fan kommer tidsresorna?

Ett år och några dagar har gått utan dig kära vän. Min hjärna har lagt massa pussel men jag förstår ändå inte. Saknar dig jämt.

Förra året kändes det som nån slitit av min arm. Har aldrig upplevt nåt liknande. Året har varit det värsta i mitt liv. Kära fina vän det är helt ofattbart. Det finns bara en grej som fått mig att orka lite kärleken från min familj och andra vänner. Och att jag föll hårt för en bra människa förra hösten.

Jag är inte ensam längre. Väl medveten om att jag kanske inte orkat om så inte vore.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post176

Lördag.

2015Skapad av mandyjunoquartin.se lör, april 25, 2015 13:14:31
Idag är jag så hopplöst trött. Vill mest kura ihop mig till en boll och göra ingenting. Fast det kommer vänner på middag om 3-4 timmar. Behöver diska iallafall. Det gör ont i min kropp och maten får bli enkel.

Igår kväll gick jag spontant på stand-up. Skrattade väldigt mycket i några timmar men när jag stod ute på gatan kom tomheten över mig. Alla skratt var som bortblåsta och jag var så förvirrad. Ville verkligen göra nåt med av kvällen men var helt enkelt för trött. Handlade några kryddor och begav mig hemåt.

Så trött att jag nästan somnade hela vagnen hem. Det värkte överallt och var väldigt segt upp för backen. Efter nån timme slocknade jag i soffan med skrivbordslampan på. Vaknade vid 8 i morse fortfarande trött. Vill bara dra täcket över mig och sova tills imorgon. Får bli ett bad istället.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post175

Du och jag är ett.

2015Skapad av mandyjunoquartin.se mån, mars 23, 2015 04:53:18
Mitt hjärta sjunger en sång om att hitta hem. Jag har funnit mitt hem i en underbart varm person. Hur vi möttes är en saga för sig. Kärlek är på riktigt när en kan slappna av och vara som en är. Jag har alltid vetat det. Känner mig så nära på ett nytt sätt. En innerlig lycka. Riktig kärlek bär och är enkel.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post174

Älskade Pan.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, november 07, 2014 06:25:06
Varje dag som går utan dig under samma himmel är märklig. Allt vi har sagt och gjort fyller mitt huvud. Nu är det morgon klockan 06:06. Jag har inte kunnat sova på nätterna sen jag fick reda på att du inte finns mer. Mörkräddheten kastar monster i min väg. Nu sitter jag i mitt vardagsrum med alla lampor tända. Jag saknar dig så otroligt mycket.

Jag packade ner brev du skickat och min kompisbok från 1987 där du fyllt i på sista sidan i en väska i min ryggsäck idag för att ha dig nära. Jag är så rädd att allt vi haft tillsammans ska försvinna. Hoppas hela tiden att detta bara är en mardröm jag ska vakna ur och att du och jag ska springa på äventyr som dom peterpanbarn vi är.

Idag var jag på Frilagret där mina kompisar har klubb varannan torsdag. Dom livesänder radio över webben och så är det livemusik samtidigt. En kan önska låtar och jag önskade Minnen av aprilhimlen med Håkan Hellström till dig. Den låten hör ihop med dig så mycket. Det var fint att sitta där och tänka på dig och lyssna på den med massor av andra.

Önskar att jag hade kunnat berätta om den jag har blivit tillsammans med nyligen. Vi träffades i fredags. Det är en otroligt varm och fin en. Jag vet att du skulle tycka det med. Det var så länge sen vi pratade men samtidigt har jag tänkt mycket på dig och då känns det som nyss. Tid är en sån konstig grej ändå.

Alla ögonblick ryms i mig. Hela vår värld av Pan. Saker vi upplevt, sagt, skrattat, gråtit, bråkat, levt, känt, ja allt det där. Det finns kvar i mig. Det är så många år. Jag är så glad över att ha får vara nära dig. Jag älskar dig otroligt mycket. Hälsa Neverland och alla lostboys. En dag ses vi där, var så säker. Jag kommer för alltid bära med dig i mitt hjärta.

Värme
Juno Pan

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post173

Fall is my lover.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, november 04, 2014 12:52:46
Jag har blivit kär i en underbar människa. Det hände första dagen vi sågs. Hen är otroligt varm och bra. Kände mig hemma direkt. Mitt hjärta sa det är nu det händer. Vi passar så bra ihop och jag känner mig bortskämd. En otroligt varm kärlek omsluter mig nu. Jag bara ler och tänker habibi, je te aime. Vi pratar inte samma språk. Så det blir nåt mellanting mellan engelska, några franska, svenska och arabiska ord.

Det gör ingenting. Kärlek är universell.


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post172

Jag är inte längre konflikträdd.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se fre, oktober 10, 2014 12:07:12
Jag är inte rädd för att säga vad jag tycker. Men elakheter försöker jag undvika. Det finns ingen vits att slå extra hårt. När jag är upprörd vill jag bli lämnad i fred. Då är det frustrerande om någon följer efter mig. Behöver få tid att tänka och reflektera en stund innan jag lugnt kan berätta hur det känns i mig. Då kan jag lyssna också.

Tänk på en öppen och sluten hand. Vilken är vänligast? Likadant är det för mig i en konflikt. När jag är arg är jag samtidigt sluten och kan inte lyssna. Det kan kännas som smockan hänger i luften. Men nu slåss jag inte längre. Jag använder mitt kroppsspråk och mina ord. Det räcker långt.

Ibland i en konflikt behöver en värja sig. Det ser jag inte som att använda våld. En har rätt att försvara sig. Avskyr våld och oredliga människor. Jag är väldigt bra på att läsa av situationer innan dom urartar. Det går nästan att ta på spänningar. Har du prövat?

I det stora hela är jag en väldigt lugn person. Men jag är inte längre rädd för att ta i konflikter och reda ut dom. Jag är mån om andras välbefinnande. Det sträcker sig långt. Kan göra mycket för främlingar på gatan. Det är inte svårt att räcka ut en hand, det är nödvändigt.

För hur ska vi annars göra vår omvärld mer mjuk och kärleksfull? Hur går det till om ingen handlar. Det säger sig själv. Självklart drar jag mig undan ibland också. Jag är inte mer än en människa. Hur gör du?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post171

Vad vill du ha i födelsedagspresent?

2014Skapad av mandyjunoquartin.se ons, september 17, 2014 20:53:39
En mer ödmjuk omtänksam värld.
Lego från vindar, källare eller loppis
En hemlig utflykt
Samtal med främlingar
En tur med en båt
En natt under stjärnorna
Picknick på ett berg
Komma hem till en middag med sällskap
Jord, krukor och frön
Brevpapper


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post170

Från en sagovärld till ett klassrum.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, september 09, 2014 12:24:18
Ett kort från mitt dagis. Jag har prinsesskrona och sitter näst längst ut till höger i mitten. Jag hade en rosa period på kanske två år. Alla barn med krona på är 6 år. Bakom mig står min bästa kompis Katarina. Vi blev bästisar på ett annat daghem när vi var två år.

Året vi skulle fylla fyra slutade Katarina på vårt dagis och började här istället. Jag saknade henne mycket och lyckades övertyga mina föräldrar om att få byta dagis. Det var egentligen fullt men dagiset gjorde rum för mig. Minns att jag fick en bild av en krokodil över mina krokar och hyllor i hallen. Samma krokodil satt över min handduk på toaletten och på lådan i allrummet.

Det var en underbar tid. Det var svårt när vi skulle lämna dagis och börja i skolan. Alla från min 6årsgrupp utom jag började i samma klass och samma skola. Jag började med kompisarna på min gata. Men jag tror att min skolgång blivit bättre om jag hade gått med mina dagiskompisar.

6årsgruppen var det som nollan är i dag. Vår grupp hade skolförberedelse på skolan som sen blev min. Jag såg fram emot att få börja skolan. Men förstod inte varför alla i min grupp ibland var på en annan skola. Jag trodde att vi skulle gå allihop tillsammans. • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post169

Farväl Robin.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, augusti 12, 2014 05:37:44
Robin Williams finns inte längre med oss. Han hittades död igår vid lunchtid lokal tid i sitt hem. Detta är otroligt sorgligt. Robin var en av mina absoluta favorit komiker och skådespelare. Jag älskar hans filmer och humor. Det kommer bli ett stort hål efter honom. Värmen och magin som finns i alla hans filmer är enorm.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post168

Komma hem.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se mån, augusti 11, 2014 05:12:20
Jag har bestämt mig nu. Det handlar om rörelse och steg mot mer stabilitet. Har fattat nu vad jag behöver göra om jag vill framåt. Vetskapen gör mig lugn. igår gick jag 20 081 av alla dessa steg. Det var inte så jobbigt. Visst på eftermiddagen var jag väldigt mör och mina fötter brände men det var inte jobbigt.

Jag är bra på att ge upp innan jag har börjat kämpa för min hjärna har bestämt att det är för svårt. Knäppt. Så igår bestämde jag mig. Bestämde att det inte funkar att ursäkta allt och bara sitta ner och inte orka. Jag orkar visst!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post167

Brinna.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se mån, maj 12, 2014 10:03:44
Just nu genomgår jag en förändring mot en större inre värld. Behöver tänka mycket i fred innan jag agerar. Det känns bra. Märker att jag utvecklas och växer. Reflekterar och stannar kvar i tystnaden tills jag känner nej nu måste jag träffa andra.

Mobiliserar mitt engagemang och känner mig starkare. Det är bra. Hinner med och orkar brinna. Ser hur det gnistrar och exploderar en varm kamp, en stark rörelse. Och jag är med om att föra den framåt. Det finns hopp nu.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post166

Vildvuxen.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, april 05, 2014 21:29:21
Det finns gamla plaster i min stad som jag värna extra mycket om. Halvt vildvuxna platser. Dom känns som jag. Där är allt en saga. Där går det att växa fritt och vilt. Följ med! • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post165

Barn och vuxna.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, mars 08, 2014 17:12:49
Jag är väldigt känslosam idag. Tänker på mitt liv nu och när jag var barn. Det är en stor skillnad på att vara barn och att bli vuxen. Jag saknar vissa egenskaper. Då fanns det barn och vuxna. Jag var ett barn och fri på många sätt. Världen var min lekplats.

Sen började skolan och det var då jag för första gången delades upp efter mitt kön. Jag förstod aldrig det. Förstod inte att det var nån egentlig skillnad. Några år börjar en förvandling av min kropp. En dag när jag ska iväg på konsert och sitter i soffan ser min syster att det är blod på mina underbyxor. Jag fattar inget. Min syster hoppar runt och tjoar du har fått mens, haha. Jag är förskräckt och vet inte alls varför det är blod på mina underbyxor.

Mamma går till affären och jag känner nån form av skam inför min kropp inlåst på toaletten. Jag är 10 1/2 år. När mamma är tillbaka får jag ett paket tjocka små blöjor i mina ögon och förstår ingenting. Mamma berättar att en tar en binda och fäster i underbyxorna. Känslan är märklig.

Inte nog med att min kropp förändras ALLA börjar behandla mig annorlunda. Mäns blickar på mina små bröst är konstiga. I högstadiet börjar tjejerna sminka sig och raka sina kroppar. Jag skolkar mer och mer och kommer därför undan mycket av socialiseringen för hur en ung tjej ska bete sig. Jag fortsätter leka och vara barn.

Samtidigt som puberteten pågår drabbas jag av en depression. Jag är nästan inte alls i skolan och kan på så sätt bevara min världsbild. Skolan står i vägen för kunskap. Jag leker och läser böcker. Livet pågår och jag lever det. Går på konserter och spelar musik nästan all vaken tid på stereon i min rum.

Jag blir äldre och fajtas med skolplikten. Kommer in på gymnasiet först strax innan jag blir 19 i en stad sex mil bort. Nya skolproblem och jag väljer att hoppa av efter två halvdana år. Istället börjar jag engagera mig politiskt. Det passar mig bättre. Vi har ett proggband och hänger långt in på nätterna, diskuterar och umgås. Vi är i partilokalerna när alla som jobbar där har gått hem. Bland dessa människor är jag fri. Där kan jag bara vara som när jag var ett barn. Där lär jag känna några av dom viktigaste människorna i mitt liv. Jag växer och närmar mig att bli vuxen.

Jag har gjort några olika till utbildningsförsök. Senast var förra året men jag lär mig bäst på egen hand. Vetenskap, diskussioner, reflektion, historia och musik. Det och alla jag känner är min skola. Livet är min skola. Och jag känner mig fortfarande inte som ett kön. Men ALLA andra tillskriver mig egenskaper jag aldrig bett om. Jag vill bara vara fri. Så ikväll ska jag in och delta i en stor fest med mina kompisar. Det är 8 mars och jag känner mig alltid fri och glad bland bra människor. Det är en bra dag för kärlek, pepp, skratt och gemenskap. Kom med! • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post164

Vissa låtar skaver till på ett fint sätt.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se tis, mars 04, 2014 02:04:33
Jag tänker på döden och ålderdom. Allt blir skört som ett gummiband som börjat torka. Sen finns bara minnen kvar. Det är bara så det är. Även minnen försvinner. Inatt vill jag bara känna skarven och finnas till. Godnatt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post163

Vindarna i träden låter som ett stort blåsigt hav.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, februari 08, 2014 04:05:43
 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post162

Meditation och värme.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se ons, februari 05, 2014 10:38:13
Hej, jag är så mycket gladare. Sakta, sakta läker delar av mig ihop. Gillar ensamheten. Välkomnar den. Finner nya varma moln i mig själv. Prioriterar annorlunda.

Skiter i folk som skiter i mig. Jävla skönt. Värnar om några utvalda. Fler samtal, mindre rop på hjälp. Känner igen mina speglingar. Knyter upp konflikterna i kroppen.

Behöver inte jaga. Låter saker vara var dom är.

Vissa vill jag se utanför telefonerna. Vara i samma soffa eller så. Depressionen är över. Vill ställa till med kalas för några utvalda. Solen är tillbaka, min egen sol.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post161

Blå är den varmaste färgen.

2014Skapad av mandyjunoquartin.se lör, januari 04, 2014 01:33:05
Jag har sovit på ett påslakan i säkert en månad. Ett gult. På golvet står överfulla blåa tvättkassar. Har inte kommit i fatt. Men det gör inget.

Jag har vunnit tillbaka min identitet. Mitt privata rum. Jag har varit alldeles för våldslös mot mig själv länge nu. Men inte längre. Sa nej och stängde ute skuggorna. Det var förra årets bästa beslut. Har varit riktig less på inkräktarna som jag själv bjöd in.

Ibland blir allt galet. Det går bara samla ihop sig och gå vidare. Fast det tar emot och gör ont. Men livet går vidare så länge en väljer att låta det göra det. Jag valde att släppa taget och begav mig iväg i åtta veckor. Så sakta växte jag ikapp.

Ikväll såg jag en närvarande film med min bästa vän. En tre timmars ut och in vrängning på franska. Jag vaknade till och kunde spegla mig. Skönt med filmer som är så nakna som livet.

En bilresa och samtal. Och nu är jag hemma i 2014.

Kanske möts våra vägar, kanske inte. Fast jag har lärt mig hålla om mina privata rum. Du har inte längre tillgång. Adjö.


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post160

Tio.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se mån, september 09, 2013 01:44:39
Jag behöver höstvindar men vill också tillbaka till juni. Då infaller sig några av årets bästa veckor. Det blev ett andningshål på cirka en vecka i augusti med. Annars verkar jag mest ha missat sommaren, som vanligt. Är liksom inte här. Är inte alls.

Tänkte på en flytt för snart tio år sen förut. Det var en tung tid. Då gav jag upp efter två månader. Flyttade hem igen. Hörde aldrig hemma där. Men hör jag hemma här? Det har varit ett tungt år. Kommer ingen vart.

Behöver hitta en riktning och luta mig i kurvorna. För en sak har jag förstått. Livet fortsätter även när jag ger upp. Det går inte att stanna upp. Det har aldrig gått. Varje sekund läggs på och vips har ett år försvunnit.

Jag inbillar mig så mycket (eller hoppas som min syster säger) som inte blir. Det går inte. Orkar inte det. Nej, jag vill vara med på riktigt. Nej jag vill leva i sagorna. Nej jag vet inte vad jag vill mer än att komma vidare från trasslet. Vill bara ta allt trassel och spränga till konfetti. Om tio dagar fyller jag år. Det ser jag inte alls fram emot.

Vad fan finns det att fira?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post159

Existens.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juni 04, 2013 19:45:08
Stå ut. Stå ut fast du håller på explodera.
Minns dagar med handavtryck i sommarsand.
Dröm bort såren. Dra en filt omkring dig.

Stå upp. Skrik, gråt, spotta. Men stå ut.
Tårar tar slut.
Lägg din hand på axeln. Håll ut.

Virvla och ta emot.
Svälj. Bit i läppen.
Känn. Andas. Stå ut.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post158

Leva inte bara överleva.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tis, mars 12, 2013 13:01:11


Detta är min vardag: laga god mat, träffa vänner, gå på äventyr, fixa med mitt hem, se konserter och upptäcka min hemstad.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post157

finito.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, februari 28, 2013 23:26:19
Livet pågår en gång och jag har mist min förmåga att göra det vackert.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post156

Öronskav.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se sön, februari 03, 2013 05:05:57
Jag kan knappt lyssna på musik längre. Det skaver och skorrar i öronen. Gör nästan ont. Kanske en reaktion på att musik varit så stor del av mitt liv. Vet faktiskt inte. Men det är en tråkig upptäckt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post155

Äntligen vardag igen.

2013Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 03, 2013 01:51:30
Har bott in mig nu. Ser mitt hem sakta växa fram. Något jag behövt väldigt länge, att få höra hemma någonstans. Trivdes till att börja med ovisshet och hemlös. Fast den 1 september när mitt andrahandskontrakt gick ut var jag helt desperat efter att stanna kvar i Göteborg.

Tackade ja till en funktionsvarierad lägenhet med låga köksbänkar, inget badkar och skjutdörrar och bröt sen ihop då jag insåg att om jag fick den lägenheten skulle jag sitta där och inte kunna få hemmet jag drömt om. Läget långt ut i Bergsjön gjorde inte saken bättre. Tack och lov var lägenhetshandläggaren på ledighet och jag lyckades dra mig ur.

I mitten av september ringde mitt bostadsbolag och frågade om jag ville skriva kontrakt på lägenheten jag nu bor i. Jag kände här vill jag bo redan på visningen och nu gör jag det. Ännu en sak att boka av. Väldigt skönt. Nu är jag där jag hoppades vara hösten 2011.

Motgångar lär mig om mig själv, stress och omvärlden. Jag gillar januari, ljuset är på väg tillbaka. Solen tar sig fram mer. Det är mildare och snöfritt nu. Vet om att det kommer snö igen i slutet på januari/ början på februari, årets kallaste tid. Men det gör inget, jag har det bra.

För det är det allting handlar om i slutändan. Det är min största prestation att få ha det bra. Bitarna faller på plats och stressen flyger iväg. Kreativiteten tar plats och jag får många nya spännande idéer. Gör mer och tänker mindre. Tar tag i mer så fort jag tänker på det. Har ett nytt lugn inom mig. Efter min senaste tunga tid är jag starkare och vet mer, förstod äntligen skillnaden på att må bra och att må dåligt.

Vill inte tillbaka där. Det kan jag nu. Vill vara i ljuset och värmen för att kunna spira och få vara. Följer med mitt flöde och hamnar på de självklara vägarnas karta. Dessa vägar jag promenerat på många gånger under årens lopp. Lyssnar till drömmarna och håller dom i handen. Livet går inte packa in i en låda, det behöver utrymme och tid att få växa.

Och det har jag mycket av. Välkommen 2013.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post154

Ge tillbaka.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, december 21, 2012 04:32:07
Så här sista veckan innan julafton har jag fått feber. Skulle redan varit i Skåne men orkar överhuvudtaget inte ta mig någonstans. Sover dåligt och vaknar hela tiden. Är helt slut men kan ändå inte sova. Nu är klockan 04.16 och jag vill bara sova.

Drömmer så konstigt. Igår drömde jag i musik från ett band jag knappt lyssnat på. Funderade se dom spela i går kväll men benen bär mig inte. Så fort jag anstränger mig minsta lilla börjat allt snurra. Så tillbaka till soffan och vila.

Men jag har samlat ihop fyra kassar kläder som jag oavsett dagsform imorgon ska lämna till en kyrka som delar ut till papperslösa barnfamiljer. Jag vill göra något där mitt engagemang gör skillnad. Räcka ut min hand som tack för händer som räckts ut till mig. Vet nu att jag inte är så ensam som jag ibland tror. Och om några tröjor och jeans får en annan person att må lite bättre, ja då finns det hopp.

Ska verkligen samla mig imorgon och försöka orka med en tågresa, känns inte så pepp att vara ensam längre. Vill vara i mitt barndomshem med delar av familjen. Ha nära till andra släktingar och gamla vänner. Jag är tillbaka i stan om cirka en vecka. Är bara lite rädd för att resa iväg nu när jag äntligen har börjat trivas. Måste öva upp mitt mod. Så vi ses sen Kortedala. Adjö Göteborg!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post153

Kan inte sova och längtar efter dig.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, december 17, 2012 04:56:07


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post152

Glädje i december.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, december 14, 2012 03:55:00

Det har varit en jobbig tid mer eller mindre hela tiden sen jag flyttade hit. Men har bett om hjälp och dessutom själv tagit kontroll över situationen. Isolation är inte bra för någon. I går kväll var jag på möte med Gröna Studenter. Har inte orkat med partipolitik på flera år. Fast det är tid nu. Tid att förändra världen!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post151

Hurra, nu är jag med hem.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, november 19, 2012 02:41:09
Jag sitter i mitt kök i Kortedala och är glad över att allt det här är mitt. Mitt första riktiga hem, iaf på egna ben. Detta är stort och jag vill vara här. Det börjar så smått bli fint här hemma. Men det kommer ta ett tag innan jag förstår helt och fullt. Det gör inget. Godnatt Kortedala.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post150

Det bor en drake i trädet på väg hem.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, oktober 19, 2012 02:44:33

Draken Simpo och jag, vi mötes en dag jag minns inte när men det är år sedan idag. Hen kommer fram när löven faller. Fast jag vet om att hen är där även under högsommaren. Den röda draken har en drakkompis och nästa lördag är vi bjudna dit på tekalas. Simpo har lovat mig en flygtur. Återkommer med rapport.

Till dess får nu ha en bra helg och vecka.

Handkyss och kindklapp
Mandy Juno Quartin

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post149

Om fyra veckor bor jag här.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, oktober 04, 2012 17:06:57

Jag längtar otroligt mycket. Min första riktiga lägenhet. En lägenhet jag drömt om. Här vill jag bo kände jag redan på visningen för tre veckor sen. Ser fram emot att ha allt mitt på samma ställe och att få inreda som jag vill ha det. Samt att veta att det här är bara mitt hem. Förstahandskontrakt betyder allt. Äntligen!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post148

Tiden kryper sig fram.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, september 14, 2012 16:15:12
Är inne i en kreativ bubbla. Slänger ögat på klockan och det är som om tiden inte rör sig. Precis som när jag var barn. Jag får all tid i världen när jag behöver. Tycker om det och behöver få vara i den här bubblan under hösten.

Ska begränsa internet och annat. Vill du ha tag i mig skriv till Neverland (at) MandyJunoQuartin . se Vi ses sen. Over and out.
Hand och värme,
Mandy

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post147

Önskelista inför födelsedagen 19 september.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, september 10, 2012 01:34:26
En rättvis jämlik värld
Slut på alla förtryck
Hem, mat och rent vatten till alla
Botemedel på alla sjukdomar
Mer omtanke och vänlighet

Ett eget hem i Göteborg
Löparskor
Långkarlsonger/ pyjamas-/ mjukisbyxor med mudd i storlek XL dam/ L herr i glada färger
Lego (helst från gamla vindar och loppisar)
Hårddisk LaCie rugged mini 1TB

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post146

Jag måste få vara där mitt hjärta kallar hemma.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, september 06, 2012 16:07:54
Nu befinner jag mig flera mil bort från min stad. Och det krossar allt jag byggt upp det senaste året. Jag vill inte vara här. Det är som att bara bli en skugga igen. Som mitt liv däruppe fortsätter utan mig.

Allt är väldigt förvirrat. Vet i vilken stad jag hör hemma men där är jag hemlös. Och där jag befinner mig nu har jag en hemnyckel men det känns inte längre som min stad. Om det bara gick att slå ihop allt. Orkar nästan inte vara uppe. Sover otroligt mycket och länge. Känner mig rent ut av febrig i bristen på min riktiga hemstad.

Måste lösa detta fort. Vill inte sjunka ner mer i den här känslan.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post145

Holding hand with the one I love.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se ons, augusti 15, 2012 12:01:59
Edson - Sunday lovely Sunday

Sundays are slow
Never pretentious, oh no
Silent and closed
And we don't really have to know
Where to go

Holding hands with the one I love
She wears mittens, I wear gloves
There must be someone above
Holding hands with the one I love
We could catch a picture show
Rent a Sunday video
We could stay out in the snow
Sunday slow

Sundays are meant
To let the quilt become a tent
Sundays well-spent
Don't need a reason, no intent

Holding hands wi th the one I love
She wears mittens, I wear gloves
There must be someone above
Holding hands with the one I love
We could catch a picture show
Rent a Sunday video
We could stay out in the snow
Order greasy food to go


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post144

Få vara var det är.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, augusti 06, 2012 10:29:28
Det finns en jag tycker mycket om. Nån som bor i min nya hemstad. Vi var tillsammans ett tag men sen gjorde jag slut. Jag tror inte kärlek behöver etiketter, känslor är ju något vi känner. Så fort jag sätter etiketter är det som ordet gör mina känslor till nåt det inte var meningen dom skulle vara. Det räcker att tycka om och få ha dom i mitt liv. Vad är en bekant, kompis, älskare, vän osv egentligen? Vill inte dela upp dom jag tycker om så.

Är det inte så, att bekanta är vänner vi inte lärt känna ännu? Jag behöver inga etiketter. Vissa får hjärtat att slå fort och fötterna att bli lätta, andra gör mig mest förbannad och stel. Dom sistnämnda vill jag inte umgås med. Så jag struntar i dom.
Sen finns det några jag ser som mina livskamrater. Människor jag alltid vill ha i mitt liv.

Nu ska jag hoppa ur pyjamasen och promenera mot en mötesplats. Vad som händer sen har jag ingen aning om men jag håller gärna handen och luta mig nära för känna hur hen doftar idag. Det räcker så.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post143

Fega ur.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, juli 26, 2012 02:56:50
Det finns massa saker jag är rädd för att göra. Ska skapa en lista och sen boka av efter hand. För jag står inte ut längre med feghet. Bara gör't blir mitt nya ledord.

Detta är jag rädd för:

Stå på scen
Sjunga i kör
Läsa mina dikter högt
Resa på egen hand
Göra musik
Intervjua främlingar
Stanna kvar när det blir sent
Be om hjälp

fyller på mer senare... • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post142

på dansk.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juli 24, 2012 07:48:15
I många år har detta varit den vackraste sången jag vet på danska. Lyssna på Under Byen med Tindrer.

Vi tindrer vi raser
Vi gløder vi
Falder ikke til ro
Slår os ikke ned

Vi er gale
Og fine
Skøre som glas
Som parfurmeret papir

Vist

Vi mister
Hinanden
Og kan ikke klare det
Og kommer aldrig over det

Fortabes
Begraves
I fremmede byer
Men husk vi er stadig i live

Vist
Er vi det

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post141

Pallar inte detta.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se ons, juli 18, 2012 17:05:24
Det är jäkla tungt nu. Ser ingen framtid. Bara ett svart kallt ingenting. Vet att jag måste ta mig ifrån det här. Men vet inte längre hur. Så jävla trött på den här känslan.

Den förföljer mig och gör nedslag. Håller fast mig.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post140

The sweet escape.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se ons, juni 27, 2012 02:15:43
Är arg på mig själv, sluta isolera dig. Dygnar för andra natten. Det enda som funkar för att bryta ett dåligt mönster. Vara vaken hur länge som helst och bli upprymd av sömnbrist.

Jag är trött på långa tankemönster. Får mer energi utan sömn. Har hängt i köket och haft ett långt samtal med finaste Enhörningen. En klarar sig inte ensam utan kompisar. Det blir så ledsamt och deppigt då.

Jäkla bra att det finns vänner som kan kortsluta alla ens idiotiska dumheter. Fuck isolering! Jag vill ha roligt och vara med människor. Har tänkt ut en plan för framtiden. Eftersom jag vet vad jag vill. Slutväntat!

En liten fest hest exploderar i mina öron!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post139

hjälp!

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juni 26, 2012 13:52:17


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post138

Repetition.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se lör, juni 09, 2012 16:16:32
Jag tittar ut över staden och måste påminna min om var jag är. Varför jag är här. Om drömmen som funnit där så länge. Hallå vakna och sluta slösa tiden på tankar som går runt som en karusell. Sluta tänka mer. Den förbenade repetitionen måste ta slut.

Känner så väl igen det här. Vet även vad det beror på. Alldeles för lite att göra, behöver ramar och tidpunkter att förhålla mig till. Ett sammanhang där andra räknar med mig.

Pratade med en vän om det här. Hur märklig tillvaron blir när en bygger upp den runt händelser. Det är tröttsamt och fungerar inte längre. Jag behöver nåt att bita i. Gärna nåt riktigt uttröttande som att sopa gatorna eller rensa trädgårdsland.

I april hjälpte jag till några timmar på en nation. Slet som ett litet djur och svetten rann. Sen var det efterfest några timmar och jag släpade mig hemåt i morgonljuset. Det tog sin tid att gå. Väl hemma åt jag färska bär och sojamjölk till frukost innan jag somnade.

Ska bege mig på jakt. Blir helt passiv av att ha all den här fria tiden. Det är varken spännande eller roligt. Begränsningar är mycket bättre. Då blir jag väldigt kreativ och orkar mer.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post137

True place is in the arms of you.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juni 05, 2012 05:12:12
Känner mycket för någon, otroligt mycket mer än jag trott. Saknar hen så extremt. Hela den här staden känns inte värd om vi inte ses. Lite som att sakna en arm.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post136

Oljud.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se sön, maj 27, 2012 20:39:37
När du inte längre är hemma längtar du dit. Jag vet inte längre vad jag gör i den här staden. Jag vet inte om min plan kommer hålla. Om jag kommer hålla. Det går sönder i mig. Jag är ledsen. Vet verkligen inte hur jag ska komma ifrån den här känsla.

Solen är så varm och jag tänker på trädet från förr. Det är så mycket oljud här. Saknar riktigt tystnad. Och mina vänner där. Var fan är hemma?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post135

Var gäst i radio ett.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, maj 11, 2012 11:40:00
I onsdags tog jag tåget till Stockholm för att medverka i Cissi Wallins radioprogram Psykakuten. Vi pratade om självhjälp. Det var ganska nervöst i början men under samtalet blev det bättre. I slutet av programet var studion fylld av värme. Lyssna här.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post134

När lillan kom till jorden.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, maj 07, 2012 02:30:52

På fredag fyller min lillasyster 30 år. Emmelie vad vore jag utan dig. Det går inte att föreställa. Finns inte. Jag älskar dig för alltid. I sommar ska vi fira. Det finns så mycket att ordna kalas för. Grattis lillan!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post133

Här bor en fantasipåfinnare.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, april 12, 2012 23:10:08

Det verkar vara min lott i livet att bo bredvid tågstationer. Det har jag inget emot. Äntligen eget hem fram tills augusti tar slut. Sen vet jag inte vad som händer, men det gör inget. Njuter redan av att bara ha fem möbler, en för varje måndag jag bor här. Och att få vara i fred. Har knappt varit ensam sen jag flyttade hit förra sommaren.

Igår lämnade jag nycklarna till förra stället och en stor tyngd lyftes från mig. Bara få vara fri. Den känslan gör mig glad. Allt kommer ordna sig. I vår och sommar är alla som vill inbjudna hem till mig. På taket finns förresten två takterrasser. Det blir inte bättre än så här <3

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post132

På äventyr.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se lör, mars 31, 2012 12:44:44
Jag begav mig ut. Fantasin skapade en saga av verkligheten, lika stark som alltid. Du går och allt runt dig blev delar av ett äventyr. Jag visste inte var jag var på väg men känslan fick leda mig. Inuti är jag samma person som jag alltid varit.

När jag beger mig på äventyr kan vad som helst hända. En sten kanske är magisk. En utsikt blir en hisnande kompass på ett sjörövarskepp. Det finns skatter överallt. Och jag gillar dessa små äventyr.

Jag gick och gick, fann flera nya ställen. Sen tog jag en random spårvagn till en slutstation. Bytte till en ny spårvagn och åkte till dens slutstation. Tänkte att om jag går det hållet borde jag nån gång hitta havet.

Går förbi bostadsområden och villor. Kommer fram till en hage med urtidskor. Går vidare mot ett annat håll. Finner en busshållplats en buss kommer snart och jag åker den till slutstationen och går in bland några villor och hittade det här. Äventyren leder en alltid till spännande ställen. Min lycka var gjord och jag satt ner på en brygga en stund och bara njöt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post131

Våren är här, vad väntar vi på?

2012Skapad av mandyjunoquartin.se sön, mars 18, 2012 09:39:32
Vaknade strax efter 06.00. Sov bredvid min bästa vän. Är glad att hen var här i natt. Skönt att slippa sova ensam. Tog ett beslut igår, behövde få ett slut på en känsla som förföljt mig en månad nu.

Jag kan i tankarna se vart allt gick fel. Men det går inte att vrida tillbaka klockan. Nu är ändå allt förbi. Har lovat mig själv att inte fortsätta vänta på andra. Om tiden inte finns, kommer den aldrig finnas. Jag är värd bättre. Så nu står jag själv igen. Mina tårar är slut.

Har redan gråtit så jävla mycket över personen. Jag är skittrött på tårar. Trött på att hoppas och sen bli besviken. Jag har inte tid med detta. Vill inte bli tagen för given. Människor får faktiskt anstränga sig. Jag anstränger mig alltid.

Jag kan ge väldigt mycket. Men sen uppstår den där känslan av tomhet. En vägg, inget gensvar. Förstår inte tidsbrist, allting handlar om prioriteringar. Nu ligger kärleken och vilar på havets botten. Där får den ligga ett bra tag.

Nu vill jag bara vara fri och ha roligt. Leva dagarna och göra det som är viktigast för mig. Vem vill gå på äventyr, picknick, film, dansa i natten, sätta upp ballonger på fula platser, resa, leka, bygga kojor och bara vara? Våren är här, vad väntar vi på?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post130

Feberdrömmar.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, mars 12, 2012 19:59:49
Jag är sjuk. Febern steg till 39,7. Hostar och känner mig väldigt ensam. När jag får feber brukar jag få för mig knäppa saker. Har väl gjort bort mig igen. Fan! Hoppas folk inte blir arga. Fick för mig att jag skulle fylla Marklandsgatan med massor av ballonger i morse kl 04.00. Det blev inte så. Sov i stället med feberdrömmar och musik i lurarna.

Åkte tåg från Lund i går. Orkade nästan inte ta mig hem. Satt på en bänk på plattformen ett bra tag innan jag kunde samla ihop mig. Kom hem och har mer eller mindre sovit nästan ett dygn. Äntligen är feber på väg ner.

Har knappt sovit på flera veckor. Oroat mig så mycket för kärleken och allt som hör till. Ibland blir missförstånd alldeles för stora. Jag vill bara att allt löser sig. Personen betydet så otroligt mycket. Har aldrig varit så här kär förut. Jag och hen hör ihop. Hoppas bara hen också vill kämpa. Men just nu vill jag bara bli frisk. Det andra får lösa sig sen. Hoppas allt löser sig. Värme och känslobubblor.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post129

Fel val, fel igen.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se sön, mars 11, 2012 04:21:41
Ibland ljuger jag. Säger saker som inte stämmer. Känner mig falsk. Sover dåligt och har ont någonstans hela tiden. Nej det här går inte. Varför dra ut på grejer? Jag gillar inte när tid och kommunikation inte finns. Gillar inte att vara längst ner i prioritet. Det gör mig ledsen.

Varför upprepar sig mönster? Varför kan jag aldrig få vila i en famn. Ska det vara så här svårt, alltid. Jag vill bara få tycka om någon och känna att någon tycker om mig. Behöver lägga pussel, bygga med lego. Nåt som är ärligt. Varför slänger alla bort min kärlek?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post128

Känslan:

2012Skapad av mandyjunoquartin.se lör, mars 03, 2012 13:50:48

Behöver en axel att luta huvudet mot en liten stund. Det är för mycket nu. Jag vill bara åka hem, men jag har inte nåt hem längre. Har börjat sakna min etta i Lund. Nu är jag aldrig själv, inte på riktigt. Och samtal som behövs kommer inte. Idag känner jag mig som en skugga. Vill bara vara i nåt tomt, tyst och varmt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post127

Några valda delar av veckan.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se sön, februari 26, 2012 14:06:23


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post126

Om du vill sprida glitter över världen finns det ganska många sätt. Här är några:

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tis, februari 21, 2012 02:07:15
 • rufsa någon ömt i håret
 • anordna en insamling, och låt pengarna gå till nån du känner eller inte känner
 • anordna en picknick eller kalas för alla dina vänner
 • anordna en picknick eller kalas som är öppet för alla
 • häng bananer i ett kalt träd
 • baka och bjud grannen
 • blås såpbubblor
 • häll glitter i vattenpölar
 • gör små pappersbåtar som seglar i vattenpölar eller sjöar
 • gör mackor åt hemlösa
 • blås ur ett ägg, häll i glitter och magiska ord, förslut ägget, skriv "öppna mig" på det och lämna nånstans
 • be om någons livshistoria, kanske din mamma eller en uteliggare eller en främling
 • besök en sjuk vän och bjud på varma koppen
 • bjud en främling på café
 • köp varm choklad åt någon på café och be personalen säga "det är från gentlemannen/kvinnan i hörnet"
 • dansa nykter
 • dela ut ballonger till folk
 • dela ut blommor till folk
 • erbjud någon massage
 • ge någon en tesked i present (varje onsdag)
 • ge en present eller ett brev till busschauffören
 • ge bort saft eller sälj billigt
 • gå omkring och bjud på té eller varm choklad ur termos
 • göm nånting fint och lämna en hoprullad skattkarta i en mystisk, snygg flaska på ett torg
 • gör armband och ge bort
 • gör ett collage till någon
 • gör inbrott, fast lämna nåt fint istället för att stjäla
 • gör en skulptur av saker du hittat och ställ ut på allmän plats
 • häll diskmedel i en fontän så det bubblar
 • kidnappa någon och gör honom/henne lycklig
 • krama en främling som verkar behöva det
 • köp godis till ett barn
 • le
 • lek
 • lek hemlig agent med en vän, så att andra på tunnelbanan känner spänning
 • lek hemlig agent och ge ett mystiskt kuvert till någon på stan: se dig omkring nervöst och det kanske står "det finns en tjugolapp under trädet där och där, ta den och låt INGEN se dig"
 • kulla någon, räck ut tungan och spring
 • lägg gästböcker på allmänna platser för alla att skriva i
 • lämna pengar i parkeringsautomater och fotoautomater och tuggummiautomater och plastleksaksautomater så den som kommer efteråt slipper betala
 • lämna dikter överallt, tillexempel i låneböcker, cafésoffor, fickor eller under vindrutetorkare
 • lämna teckningar överallt
 • lämna mystiska brev i cafésoffor
 • lämna blandband i cafésoffor
 • lämna målade stenar lite varstans, som på stranden
 • skriv fina saker på stenar och lämna lite varstans
 • lägg små meddelanden eller presenter i gula kinderäggsplastbubblor och lägg plastbubblorna bland lösgodis i en affär
 • rita av någon och ge bilden till denne
 • ring på hos någon och be dom berätta om sitt hem
 • rör vid någon
 • sitt på golvet istället
 • skicka ett brev till en slumpmässigt vald främling (ur telefonkatalogen)
 • skicka en present till en slumpmässigt vald främling
 • gör presenter själv och ge till folk som verkar behöva dom
 • spela teater på allmän plats
 • spela musik på allmän plats
 • skrik fina saker högt på allmän plats
 • sprid blomblad över tunnelbanestationer och betong
 • skjut fyrverkerier även om det inte är nyårsafton
 • skriv intressanta saker på sedlar
 • skriv saker med blomfrön på gräsmattor och vänta
 • sätt upp lappar i offentliga rum och på speglar, med texter som "hångla med ödet"
 • tänk högt när du tycker nåt är bra eller fint: ge ärliga komplimanger, till främlingar och bekanta
 • ring en slumpmässigt vald främling
 • ring någon och läs sagor
 • ring någon och läs en saga på deras telefonsvarare
 • skriv en saga, spela in på band och ge till någon du tycker om
 • skicka flaskpost
 • våga


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post125

Konflikter.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, februari 20, 2012 20:06:38
Lär mig baksidorna vid bristfällig kommunikation. Lär mig också lösningarna. Det går inte läsa andras tankar. Och en måste säga det som ska sägas och inte hoppas nån annan kan gissa rätt. Varför är det så svårt att få till när en vet hur det fungerar?

Ett vart tog du vägen, växer till sig och blir är du död? En måste ventilera ofta och inte svälja ner för mycket under lång tid. Då blir det till en gigantisk sprängladdning som inte går att undkomma. Det går inte lösa konflikter om en bara vill såra en annan. Rak kommunikation är lösningen på det mesta.

Kallprat är inte mig grej. Vill du prata med mig så säg nåt du menar. Annars får det va. Jag har inte tid med idioter. Men för bra kommunikation har jag all tid i världen.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post124

Prata om ledsamhet och självmord.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, februari 16, 2012 13:16:57

Jag tycker vi borde prata mer på riktigt om ledsamhet och självmord. Om hur en tar sig ur. Det måste sluta vara ett tabu att berätta om hur tungt det är. Hur mår du? Ska inte behövas svaras med bra om det inte är så. Kan vi inte bara berätta. Vara sanna mot oss själva? Det är för mycket skitsnack, låt oss gå rakt på kärnan.


Det är inte farlig att vara ärlig. Jag läste en tidningsartikel om hur vanligt det är att människor lägger sig på spåren och hur det är för en lokförare att köra på någon. Men det är fler som mår riktigt dålig än det är självmord. Du kan gå och tänka på självmord i flera år utan att agera. Men så kommer du till en punkt då något får dig att hoppa ut för kanten.


Jag vet hur det är. Och jag skäms inte för känslorna. En kan inte hjälpa om en mår riktigt dåligt. Jag skulle vilja att depressioner likställs med cancer eller något annat livshotande tillstånd. För det är ju samma sak. Du kan bli frisk men det kan även leda till döden. Jag har många år haft sådant dåligt samvete för att jag inte mår bra. Hur mycket ska en människa behöva bära?


En bär så mycket annat ändå. Skuldkänslor inför sina vänner och familj. Frågor om vad det är för fel på en. Har jag varit en dålig människa? Har jag inte försökt tillräckligt? Är jag svagare än andra?


En läkare sa tänk på depression som diabetes och nån som får en insulinkänning, vad gör du då? Du måste ge den personen sitt insulin. Det fick mig att känna mig lättare.


Depression, panikångest och rädslor försvinner inte utan hjälp. Och varför hjälper vi inte varandra? Om du ringer nån när du inte längre vet om du kan leva och personen svarar - vad är det som har hänt? Vad ska en svara då. Jag vet faktisk inte. Det som behövs är att någon ställer dig mot väggen och berättar att det kommer bli bättre. Du kommer bli glad igen. Du är så viktigt för mig.


Vad säger du om någon är ledsen? Hur reagerar du när någon gråter på bussen? Vågar du sträcka ut din hand? Eller blundar du?


Klar att vi alla blundar ibland. Men tänk på att främlingen på gatan är någons barn, syskon och kanske förälder. Det är någons vän. Vi måste sluta vara rädda. Om en bil kör av vägen hjälper vi till men om någon behöver en kram eller få bli lyssnad på lägger vi över ansvaret på vården. Så jag vill att vi ändrar på detta. Idag börjar vi sträcka ut vår hand. Vem är med mig?


Kram och värme

Mandy Juno Quartin

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post123

För och nackdelar.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se mån, februari 13, 2012 20:15:43
Idag väger jag beslut, argumenterar med mig själv. Försöker bestämma vad som blir bäst. Det är inte lätt. Tänker på vad jag känt förut. Kanske är det kloka ord.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post122

Rofyllt.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se fre, februari 03, 2012 11:39:11

Efter att ha sett flera filmer i rad gick jag en kort promenad, ankorna kraxade högt när jag gick längs vattnet. Vackert och iskallt. Men så skönt komma ifrån allt ett litet tag.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post121

Från min dagbok

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 26, 2012 00:13:10
Onsdag 14 april 18.10 2004

Bland papperspåsar och kartonger
Illaluktande kropp och musik med Kent
Allting måste få ett slut. Det här kämpar jag aldrig för.
Dagarna rinner fort i år. Snart är jag äldre, fast jag egentligen glömdes bort på en lekplats som 13 åring.

Hepp så har 10 eller snarare 11 år gått. Och jag hann aldrig i kapp.
Minns bara dessa väggar, dessa golv och tak.

Flera miljoner tårar och dammkorn och allt är fortfarande ett vakuum. Drömmar som blev måsten och frös mig fast.

Alla skådespelsförsök gav noll. Och jag kan fortfarande inte relatera till nutiden, då det förgångna ständigt äter mig hel.

Slänga mig tillbaka eller kanske framåt..? Jag vet allt jag inte vet, men vad vet jag då?

Varför skulle andra tala sanning helt plötsligt bara för att vi var nakna? Ett tag kunde jag hålla upp fasaden, ett tag bli jämlik er andra. Men det är hemskt när fasaden sakta dånar ner.

Att bli blottad utan vara beredd. Eller bli besviken på sig själv.

----------------------------------------------------------

Tordag 27 maj 18.52 2004

Små spår av sump i vårt kök
Sargad tå i det hela, tomma
En människa som gav bort sitt hopp

Klarhet åts upp av dimman
Friheten försvann med medicinen
Illamående ersatte den ständiga hungern
Sagans blad smulades sönder av tristessen

Min iver att sammanfatta allt i ord vill jag återerövra.

Varför hålla fast vid dåligt, trist och hopplös tillvaro?
Det går inte ständigt fortsätta i samma fotspår.

Nu griper tanken något annat.
Vad hände med all energi och kraft?
Mitt liv, mitt ansvar?

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post120

Värme.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se sön, januari 22, 2012 01:37:24
Sluter ögonen och vet att hen finns där. Nån som inte är en dröm. Tänker mycket på hen. Det finns en varm tråd mellan oss. Snart ses vi igen. Längtar mycket <3

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post119

Musik i rätt tid.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tis, januari 17, 2012 06:41:57
Något att hålla fast vid när det är tungt.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post118

Jag har inte signat upp för det här

2012Skapad av mandyjunoquartin.se tor, januari 05, 2012 09:57:57
Just nu min mest förekommande mening. Yppar den när saker inte blir som jag tänk. Du vet viktiga saker. Håller inte stora förhoppningar i luften. Känner inte för att bygga illusioner. Den tiden är förbi.

En gång skrev min syster några bra meningar för att peppa upp mig. "Jag har många gånger önskat att min kärlek skulle räcka till att göra någon lycklig, stark, trygg, förändrad. Men det är inte så kärlek fungerar. Kärlek färdas till oss och från oss som andetag - vi kan inte hålla andan, vi får acceptera att luften ger oss liv men det är liv i ständigt förändrade flöde."

Tror inte att en människa kan vara allt för mig. Har nog aldrig trott det. Är bara så jävla trött på missförstånd. Låt mig vara! Ibland känns det som jag inte pratar samma språk som dom flesta. Fast med vänner födda på 90-talet är kommunikationen bra. Vi är jämngamla på nåt vis. Dom är mina lekkamrater.

Kloka människor helt enkelt. Dom lyser alltid upp mig. Önskar fler var så. Behöver solen och värmen.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post117

Kärlek och svärta.

2012Skapad av mandyjunoquartin.se sön, januari 01, 2012 06:13:52
Tänker på nån som inte finns i mitt liv längre. Det är några år sen den krossade mitt hjärta. Men det fanns så mycket fina ögonblick även. En av de svåraste perioderna i mitt liv. Frågetecken som aldrig kommer få svar. För precis så är uppbrott.

Lite mer än tre år har passerat. Jag kommer aldrig komma över den helt. Vi delade många år. Vi kan inte ha kontakt. Ibland får jag för mig det, när en fin stund glimtar förbi. Det går inte förneka fina stunder, inte heller destruktiva.

Är lättad över att mörkret från förr inte finns mer. Aldrig som då. Hoppas trots allt att personen har det bra nu med relationen till sig själv och andra. Alla behöver få känna kärlek, kärlek botar och läker. Så ta hand om dig. Lös dina problem och kom på fötter. Du har varit i stor del av dåtiden. Det gjorde så ont och var så vackert men inte ärligt. Hoppas du visar ditt hjärta på riktigt.

Lev väl och känn värmen som finns.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post116

Håll ihop mig.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, december 11, 2011 17:09:45
Ibland simmar du tills krampen får dig att drunkna. Håll min hand och dröm bort allt som gör ont. Håll ihop mig och blås andedräkt i mina lungor.
 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post115

En värld utan musik?

2011Skapad av mandyjunoquartin.se mån, november 14, 2011 18:38:34
I går träffade jag nån som inte gillar musik alls. Hen blev illa till mods när jag och en annan nynnade lite. Blev förvånad av reaktionen. Min värld är inte omgiven av musik hela tiden men en spelare följer med mig genom vardagen. Fast lyssnar mycket på omgivningen.

Samtal andra för på offentliga platser. Trivsamt med alla dialekter och olika samtalsämnen. Kan komma ihåg främlingars röster länge. Förut var det hörlurar med musik på så fort jag gick ut. Men kan nu stänga av omgivningen utan att ha en musikbarriär. Är lugnare och trivs bättre. Behöver inte skydda mig med musiken mer.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post114

Missförstånd i skiven kommunikation.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, oktober 13, 2011 16:29:34
Missförstånd uppstår lätt i text. Det är lättare undvika när du hör den andras röst eller ser deras kroppsspråk. Ibland förstår jag verkligen inte hur alla missförstånd uppstår.

Går genom vad det kan bero på i huvudet men förstår verkligen inte. Måste vänta på ett svar. Hoppas verkligen detta inte är en stor grej. Svårt att veta. Vill reda upp och förstå hur det blev så här.

Missförstånd brukar uppstå när det är brist på kommunikation. När vi fyller i vad vi tror istället för att fråga. Jag gillar inte när andra antar. Då växer lätt små saker till helt gigantiska. Men sen har vi väl alltid olika sätt att se på saker och ting.

Svårt är det. Enda sättet att få ordning är att prata, prata och prata ännu mera. Är inte rädd för vad det än är som ska pratas om. Inga samtal är farliga. Ger aldrig upp människor jag brinner för. Visst har jag mist en del personer under årens lopp men det är alltid den sista utvägen och jag fortsätter hoppas på dem. Hoppas de får det bra. Alla är värda kärlek. Även de som gjort fel och illa. Fast det är kanske inte min kärlek de får.

Värme!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post113

Små fina drömmar.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, oktober 06, 2011 14:03:39

Jag är sjuk och vilar mest i mitt rum. Det finns massor av bra över den här hösten. Vill inte skriva om det. Men kan säga att det är mysigt att hålla handen, speciellt på bussen. Tänk hur enkelt allt kan vara. Är uppriktigt förvånad på ett fint sätt.

Har nästan slutat fotografera och skriva dagbok. Livet springer nu. Vill inte stanna upp, vill bara vara. Whiii vad vacker hösten är fast regnet piskar dig i ansiktet. Det gör inget! Hurra!


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post112

Sommarkänslan kom tillbaka.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, september 27, 2011 22:17:19

Sitta bredvid en vacker person på ett berg och hålla handen, kanske luta huvudet mot dens axel. Dela en påse godis och se hela stadens skyline breda ut sig framför och över oss en molnig stjärnhimmel. Precis innan en kyss du vet kommer.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post111

Mandys chaimorotskaka

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, september 22, 2011 09:49:20
100 gr margarin
3 dl socker
1 1/2 dl sojagrädde
1 dl chai kryddavkok typ yogi
5 dl valfritt mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk ingefära
2 tsk kanel
riv 3 stora morötter

Rör margarin och socker poröst. Tillsätt grädden.
Blanda i resten av ingredienserna.
Häll smeten i en smord och sesamfröad form.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 200 grader ca 1 timma.
Njut!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post110

Nordisk turné

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, september 21, 2011 17:06:18
14 - 16 oktober Lund, Sverige
29 oktober - 1 november Lund / Malmö, Sverige - Inställt
3 - 6 november Bergen, Norge
10 - 13 november Stockholm, Sverige

Fånga mig då.
Värme och höstvindar,
Mandy

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post109

Allvarlig och seriös, ja tack.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, september 21, 2011 02:34:47
Jag gillar allvar. Att mena det en säger. Ta plats, vara seriös och rak. Våga göra bort sig. Gillar inte när människor är ironiska alltid, när dom inte vågar möta en på riktigt. Sånt slöseri med tid.

Idag var jag hemma från skolan. Har knappt sovit på en vecka och kan knappt koncentrera mig. Behöver vila och komma in i sömnen igen. Har varit ute och gått. Ska börja cykla igen. Det var länge sen. Undrar hur stan ser ut från en cykelsadel. Säkert mycket vacker, smutsig, skör, stark och kärleksfull då med.

Nu dags försöka sova. Hoppas det blir fler timmar. Behöver verkligen kunna tänka.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post108

Happy happy

2011Skapad av mandyjunoquartin.se mån, september 19, 2011 03:18:34

Så här glad är jag just nu! Det är en bärande känsla. Är inne i ett flow men den här gången är jag långsam. Långsamhet är bra. Då hinner alla sinnen med. Det har varit en äventyrlig och social helg. Jag är i nuet och upptäcker mina omgivningar.

Har gått en del promenader. Träffat en del nya människor och framför allt haft kul. Borde sova nu, men det är så mycket tankar. Fyller 31 idag. Siffran ser konstig ut, kommer nog aldrig känna mig äldre än 20.

Vi ses på vägarna under himmelen och molnen. Krama en främling!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post107

Kommunikation.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, september 04, 2011 19:20:03
En underbar kväll tillsammans med bra sällskap på en bakgård, en båt, ett berg med utsikt och tillslut en soffa. Tack för nätter som dessa.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post106

hej då sommaren.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, augusti 30, 2011 10:02:53
Avigsidan fram och baklängesgång. Idag fungerar jag inte optimalt. Är otroligt trött och stressad. Försöka bygga världar inuti men inte riktigt lyckas. Spolar upp vatten i badkaret fast det egentligen inte finns tid. Gråter och försöker slappna av. Ibland är det inte lätt med vardag.

Skolan går hyffsat. Det är en väldigt bra klass. Men jag måste fortsätta kämpa för att inte tappa greppet. Visa dagar är enklare. Fast när en inte sovit ordentligt på länge blir kampen ännu större. Det tar liksom emot. Vill mest ta en spårvagn till en ny plats och andas. Kanske sitta vid havet och låta vindarna rensa ut osäkerheten.

Ser på klockan att första lektionen är över, om 18 minuter börjar nästa. Ta på dig skorna. Det blir inte bättre av att stanna här.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post105

Jag är kär i min stad.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, augusti 18, 2011 19:46:37
Hej världen, äntligen gick flyttlasset. Nu är jag långt bort från allt gammalt. På en plats jag haft i tankarna nästan varje dag i flera års tid. Det tog ett tag att ta steget, men nu är jag här. Nu är det mitt liv på riktigt. Länge sen den känslan fanns. Stressen har försvunnit och oron med. Detta är bra! Lycklig första kvällen hemma i mitt nya rum.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post104

Imorgon, idag, igår.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se ons, augusti 10, 2011 03:20:45
Befinner mig på utflykt från tiden. Runt mig flera packade lådor. Dom ska inte resa någonstans. Men det ska jag om några timmar. Lämnar nästan kvar allt. Vill inte ha för många ledtrådar till allt som varit. För jag har samlat på mig otroligt mycket.

Det mesta är grejer en aldrig använder ändå. Har packat det allra viktigaste. Inga böcker, skivor, möbler eller pysselgrejer. Det är en frihet i att inte ha allt. Blir inte så definitivt då. Behöver få balansera i den känslan, vara lite hemlös.

Mitt namn står inte dörren till nya stället och så kommer det förbli. Jag har bott inneboende förut, fast ändå inte. Nu finns en dörr att stänga. Ser fram emot bo i någon annans hem ett slag. Hellre det än en egen lägenhet. Är ganska trött på att bo själv.

På måndag börjar min nya skola. Har inte tänkt så mycket på det. Den här sommaren har varit märklig. Har nästan inte träffat andra än familjen. Har inte rest iväg. Kanske behövde jag ha det så här. En förberedelse för hösten. En ny vardag. So long Lund!


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post103

Norge

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, juli 24, 2011 10:24:22
Det är fruktansvärt allt som hänt. Mina tankar går till alla som drabbats.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post102

Hav och samtal.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se fre, juli 22, 2011 00:28:32

Den finaste dagen. Picknick och samtal i flera timmar. Missa bussar och promenera genom hela staden. Åka kors och tvärs och slumpträffa fina vänner. Livet äger!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post101

påminnelse.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tor, juli 21, 2011 11:47:09


 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post100

2010-12-10 07.27

2010Skapad av mandyjunoquartin.se ons, juli 20, 2011 01:46:33
ögon fyllda med tårar
hela världen är fylld av dårar
ge upp och stänga av
orkar inte fler krav

smular sönder tiden med ingenting
fast i hemlighet önska någonting
där inte tiden är noll
och där jag har full koll

ord blir ganska fula i rim
liksom efterblivna och lim
till saker som inte hör ihop
allt är ett stort hopkok

och i all hast
är det lätt frysa fast
i det som är större än så
men ännu är vi väldigt få

som förstår
hur det är att lära sig gå
ständigt och jämt
hej livet du är ett skämt

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post99

leva och bo.

2011Skapad av mandyjunoquartin.se tis, juli 19, 2011 06:03:29
För att förstå hur länge sen det var 2005 letade jag upp en bild i en kompis bilddagbok. 6 år är otroligt länge på samma ställe. I minnet spelas bilder upp från när jag låste upp dörren till min etta för första gången. Hade två kompisar med mig. Vi möttes av en hög reklam på hallgolvet. Men det hängde en rislampa över oss. Den hänger fortfarande kvar.

Det ekade om våra röster när vi pratade. Anton öppnade ett fönster och tog i så att rullgardinen hoppade av och for i golvet, haha. Den förra hyresgästen hade inte ens lämnat kvar en rulle toalettpapper. Det ska en alltid göra, väldigt viktig grej! Vi skrattade och pratade en stund innan vi gick vidare ut i sommarjuli.

Fredagen den 5 augusti har jag utflyttingskalas. Kom dit och umgås. Det börjar kl 19 och håller på tills vi inte orkar mer. Ta gärna med något till knytkalaset. Vi ses då!

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post98

...

2011Skapad av mandyjunoquartin.se sön, juli 17, 2011 09:22:39
Jag har slutat skriva. Har skrivit i stort sätt konstant sen jag var 15 år. Men inte så mycket senaste tiden. Förut rann allt ur mig. Nu är det mer ett ingenting.

Men jag är inte orolig. Kreativitet växlar. Senast jag slutade skriva bestämde jag mig för att skriva varje dag. I början stakar sig orden men sen lossnade dom. Skriver dagbok för mig själv. Där är jag helt ärlig och orädd.

Den friheten finns inte någon annanstans. Vill inte veta allt om andra. Folk får tro vad dom vill. Det går inte påverka. Mitt innersta får du aldrig se.

 • Kommentarer(0)//www.mandyjunoquartin.se/#post97
Nästa »